Şehit polislere uğurlama

Aktütün Karakolu'nunda şehit olan askerlerimizin acıları henüz dinmemişken, Türkiye, Diyarbakır'da polis aracına düzenlenen saldırıyla bir kez daha yasa boğuldu. Teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Duran Karaboğaş ve Adem Seyfioğlu'nun cenazeleri Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Ramazan Tavşanlı'nın cenazesi ise Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 11:11
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da Polis Meslek Yüksekokulu servis aracına düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memurları bugün toprağa veriliyor.

 

Duran Karaboğaş

Diyarbakır'da, polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Duran Karaboğaş'ın (40) cenazesi, doğum yeri olan Kahramanmaraş'ın Şahinkayası beldesinde toprağa verildi.

Şehit Karaboğaş'ın cenazesi, havaalanından cenaze aracına konularak merkez ilçeye bağlı Şahinkayası beldesi Yeşilovası Mahallesi'ndeki camiye getirildi. Cenaze daha sonra ailenin isteği üzerine doğduğu eve götürüldü. Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülge'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülce, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun ile askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ramazan Tavşancı

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen terörist saldırıda şehit olan polis memuru Ramazan Tavşancı'nın cenazesi, uçakla İstanbul'a getirildi.

Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Diyarbakır'dan getirilen Tavşancı'nın cenazesi, Atatürk Havalimanı'nda baba Şükrü Tavşancı, aile yakınları ve meslektaşları tarafından karşılandı. Ramazan Tavşancı'nın cenazesi, polis tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu.

Şehit polis Ramazan Tavşancı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin yapılacağı Fatih Camisi'ne meslektaşlarının omuzlarında getirildi.

Cenaze törenine katılan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, şehit ailesine başsağlığı diledi. Törene, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Aksay, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, meslektaşları ve yakınları katıldı.

Tavşancı'nın cenazesi, namazın ardından meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Bu arada törene katılanlar tarafından kortej oluşturuldu. Kortejde polis memurunun eşi Seda Tavşancı ve babası Şükrü Taşvancı da yer aldı.

Ramazan Tavşancı'nın naaşı Fatih Camisi'nden çıkarılırken törene katılanlar ''Polise uzanan eller kırılsın'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı. Tavşancı'nın cenazesi, daha sonra ulaştırıldığı Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Şehit polis Tavşancı'nın, daha önce İstanbul Polis Hastanesi'nde görev yaptığı, zorunlu hizmet nedeniyle 3 yıldır Diyarbakır Polis Okulu'nda görevli olduğu öğrenildi.
 

 

Adem Seyfioğlu

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi ise, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, havaalanından cenaze aracına konularak Andırın ilçesine bağlı Yeşilova beldesine konvoy eşliğinde getirildi.

Buradan Yeni Mahalle'de bulunan baba evine götürülen cenaze, baba Selahattin Seyfioğlu, anne Mahire Seyfioğlu ve şehidin kardeşleri tarafından karşılandı. Cenaze getirilirken izdiham yaşandı.

Cenazenin Orman İşletme Müdürlüğüne götürülüşü sırasında ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar ''Kahrolsun PKK, kahrolsun Apo. Mecliste PKK istemiyoruz'' diye slogan attı.

Cenaze törenine şehidin anne ve babasının yanı sıra eşi Dilara Seyfioğlu, kardeşleri, yakınları, Kahramanmaraş Vali Vekili Volkan Barış Göçmez, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanı Ahmet Pet, Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Saim Öztürk katıldı.

Şehit polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, törenin ardından Yeşilova mezarlığında toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler