Putin'den Züganov'un isteğine red

Rusya Komünist Partisi lideri Gennadiy Züganov'un, Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin'in görevden alınması istemine, Başbakan Vladimir Putin'den red cevabı geldi. Züganov, "Başka bir politikaya ihtiyacımız var. Başka özellikte bir bütçeye ve yeni bir stratejiye ihtiyacımız var." diyerek önerisini Putin'e sunmuştu.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 11:57
Abone Ol google-news

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Komünist Parti'nin Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin'in ekonomik krizin sorumlusu olarak görevden alınması çağrısına ekonomi yetkililerinin suçlanacağı bir dönem olmadığı gerekçesiyle karşı çıktı.

Putin, Komünist Parti Başkanı Gennadiy Züganovy'un Kudrin'in görevden alınmasını isteyen sözleri üzerine yaptığı açıklamada, ''Rus ekonomisinin hükümetin ekonomi blokunun başarısı sayesinde bir çok artısı var. Bazı eksiler var ancak bunlar hakkında şimdi konuşmayacağım'' dedi.

Züganov, Putin ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, mevcut ekonomik politikanın tamamen yanlış olduğunu ifade etmiş ve  "Başka bir politikaya ihtiyacımız var. Başka özellikte bir bütçeye ve yeni bir stratejiye ihtiyacımız var" diye konuşmuştu.

Bu arada, dün ara verildikten sonra bugün işleme yeniden başlayan Rus MICEX ve RTS endekslerindeki artışın devam ettiği bildirildi.

Gün içinde iki kez aşırı alımlar yüzünden birer saat işlemleri durdurulan Rus borasındaki MICEX ve RTS endekslerinin bugün yüzde 11 oranında artış kaydettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler