İntihar vakalarına dikkat!

Dünya Sağlık Örgütü küresel mali krizin insanlar arasında akıl sağlığı ve intihar vakalarını muhtemelen artıracağı uyarısında bulundu. DSÖ Genel Müdür Margaret Chan, hükümetlerin akıl sağlığı konusunu öncelikli tedavi programları kapsamına almalarını istedi.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel mali krizin fakirlikle ve işsizlikle mücadele eden insanlar arasında akıl sağlığı ve intihar vakalarını muhtemelen artıracağı uyarısında bulundu.
Örgüt, bu krizin etkilerinin özellikle sağlık alanında tedavilerin kısıtlı olduğu düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşayanlar üzerinde görüleceğini belirtti.

DSÖ Genel Müdür Margaret Chan, akıl sağlığı uzmanları toplantısında yaptığı konuşmada, küresel mali krizin muhtemel sonuçlarının küçümsenmemesi ya da bunlar karşısında şaşırılmaması gerektiğini söyledi.

Fakirlik ve bununla bağlantılı stres hallerinin, akıl hastalıklarının başlangıcıyla bağlantılı olduğunu hatırlatan Chan, hükümetlerin akıl sağlığı konusunu öncelikli tedavi programları kapsamına almalarını istedi.

DSÖ bugün, "Dünya Akıl Sağlığı Günü" adıyla bir program başlattı. Bu programda gelecek 6 yılda akıl hastaları için mali yardımın ve hizmetlerin artırılması hedefleniyor. Örgüte göre, ülkelerin önemli bir bölümü akıl sağlığına, ulusal sağlık bütçelerinin yüzde 2'sinden azını ayırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler