Rusya, denetimi AB'ye devretti

Rusya, Gürcistan'da boşalttığı tampon bölgenin denetimini AB gözlemcilerine devretti. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andrey Nesterenko, tampon bölgedeki AB gözlemci misyonunun Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya'ya yönelik olası saldırganlığını engellemek için mümkün olan her şeyi yapacağını belirtti. Rusya, dün itibariyle tampon bölgeyi boşalttığını açıklamıştı.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 13:04
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andrey Nesterenko, yaptığı açıklamada, ''Güney Osetya ve Abhazya sınırına yakın Gürcistan topraklarında oluşturulan tampon bölgenin kontrolü 9 Ekim itibariyle Gürcistan'daki AB gözlemci misyonuna BM görevi temelinde devredilmiştir'' dedi.

Nesterenko, tampon bölgedeki AB gözlemci misyonunun Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya'ya yönelik olası saldırganlığını engellemek için mümkün olan her şeyi yapacağını belirterek, "BM ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin de bu çabalara katılacağını umuyoruz. Buradaki Rus barış gücü askerinin çekilmesinden sonra herhangi bir güvenlik boşluğu oluşmaması son derece hayati bir önem taşıyor'' ifadelerini kullandı.

Nesterenko, AB misyonunun bölgeye Gürcü askeri ve özel güçlerinin gönderilmesini engelleyeceğini umduklarını belirtti.

AB dönem başkanı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin arabuluculuğuyla sağlanan anlaşma, Rus askerlerinin Gürcistan topraklarında oluşturduğu tampon bölgeyi 10 Ekim'e kadar boşaltmasını öngörüyordu. Rusya, dün itibariyle tampon bölgeyi boşalttığını açıklamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler