Dünyada cezaevleri karıştı

Meksika'daki bir cezaevindeki 17 mahkum, hapishanenin ana kapısından firar etti. Kaçan 17 mahkuma cezaevindeki bazı çalışanların da yardım ettiğinin belirlendiği bildirildi. Ayrıca Avustralya'da da bir cezaevindeki 40 mahkum isyan çıkardı.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 07:26
Abone Ol google-news

Meksika'daki bir cezaevindeki 17 mahkum firar etti. Tamaulipas eyaleti yetkililerinin yaptığı açıklamada, 17 mahkumun ülkenin kuzeydoğusundaki Reynosa kenti cezaevinden kaçtığını, cezaevindeki bazı çalışanların da kaçan mahkumlara yardım ettiğinin belirlendiği açıklandı.

Mahkumlarla birlikte 4 gardiyanın da kaçtığını belirten Benavidez, mahkumların hiçbirisinin tehlikeli olarak nitelendirilemeyeceğini ifade etti.

Cezaevi yetkilileri, mahkumların ve gardiyanların yakalanmasına yardımcı olacak istihbarat vereceklere 5 milyon pezo (yaklaşık 580 bin ytl) ödül vadetti.

Avustralya'nın güneyindeki bir cezaevinde de 40 kadar mahkum ayaklandı.

Basın kuruluşlarındaki haberlerde, Port Augusta'daki sıkı korunan bir mahallede bulunan cezaevinde 40 kadar mahkumun, dün camlı bölmelerini kırarak çatıya çıktığı, binanın içinde de hasara yol açtıkları belirtildi.

Bu karmaşada kimsenin yaralanmadığı ifade edilen haberlerde, eylemin sürdüğü ve mahkumların birçoğunun hala çatıda olduğu kaydedildi.

Ayaklanmanın, gözlem için gerekli personel eksikliği nedeniyle egzersiz yapmak için mahkumların dışarıya çıkmalarına izin verilmemesi üzerine başladığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler