'Orman yangınlarına müdahale için hazırız'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, olası orman yangınlarına müdahale için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

Yayınlanma: 29.05.2010 - 11:29
Abone Ol google-news

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Niğde Valisi Alim Barut'u ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, illerin sorunlarının yerinde çözümü için koordinasyon toplantıları düzenlediklerini, bunun için bakanlığına bağlı genel müdürler, daire başkanları ve bölge müdürleri ile Niğde'ye geldiklerini belirtti. Gazetecilerin havaların ısınmasıyla birlikte artması muhtemel orman yangınları konusunda ne gibi önlemler alındığına ilişkin soruları üzerine, Eroğlu şu bilgileri verdi: ''Bu tür afet durumlarında büyük konuşmamak gerekir, ancak alınması gereken tüm tedbirleri aldık. 142 adet hava aracımız var. Yangın söndürme uçaklarımız ve helikopterlerimiz, riskli bölgelerde konuşlandırıldı. Bu bölgelerde ayrıca yangınlara anında müdahale edilebilmesi için bin 100 adet arazöz ve iş makinesi hazır durumda bekliyor. Ayrıca, ilk kez orman yangınlarına en hızlı şekilde müdahale edebilmek için seyyar ekipler kurduk. 168 adet seyyar yangın söndürme ekibi de olası afetler için hazır bekliyor. Hatta, sadece Türkiye'de değil, çevre ülkelerde olabilecek yangınlara karşı bile gerektiği zaman müdahale edebilecek durumdayız.''
 

Katı atık bertaraf tesisi

Bakan Eroğlu, daha sonra Niğde Belediyesi öncülüğünde 13 belediyenin oluşturduğu birlik tarafından yaptırılacak olan Niğde Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin temel atma törenine katıldı.
Yaptığı konuşmada, Niğde'nin özellikle sulamayla ilgili sıkıntılarını bildiklerini ve bunların giderilmesi için gerekeni yapacaklarını belirten Eroğlu, temelini attıkları katı atık bertaraf tesisine ilişkin de bilgi verdi.

Tesisin kent merkezi ile birlikte 2 ilçe ve 10 beldenin çöplerini depolayacağını ve 85 hektarlık çöp depolama alanının yeşil alana dönüşeceğini ifade eden Eroğlu, ''Niğde'de 7 yılda yaptıklarımız, 70 yılda yaptıklarımızdan daha fazla oldu. Su, hava kirliliği, kanalizasyon, katı atık, atık su ve yeşil alan sorunu olmayan şehirleri '5 yıldızlı şehirler' olarak niteliyorum. Bu yatırımlarla birlikte Niğde de 5 yıldızlı şehirlerden birisi olacak. Sadece Niğde'de değil diğer illerdeki katı atık tesislerine de öncelik veriyoruz. 2012 yılına kadar tüm katı atık bertaraf tesislerini tamamlayacağız'' dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da 13 belediyenin katılımı ile oluşturdukları birlik tarafından yaptırılan tesisin, günde 300 ton katı atık depolayacağını bildirdi. Tesisin yaklaşık 12 milyon liraya mal olmasının planlandığını, ancak ihalenin 6 milyon liraya yapıldığını dile getiren Akdoğan, tesisin yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Eroğlu, daha sonra Vali Alim Barut, Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu ve İsmail Göksel, bakanlığına bağlı bürokratlar ve belediye başkanları ile birlikte tesisin temelinin atılması için butona bastı. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, daha sonra Niğde Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Hüdavent Hatun Parkı'nı hizmete açtı. Parkı gezerek, vatandaşları selamlayan Eroğlu, park içindeki Hüdavent Hatun Türbesini'ne ziyaret etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler