Kılıçdaroğlu'nun ilk sınavı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de milletvekillerine ilk defa yarın hitap edecek.

Yayınlanma: 31.05.2010 - 06:26
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de grup toplantısında ilk defa Genel Başkan olarak konuşacak. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da, grup toplantısında bu sefer milletvekilleri arasında oturacak ve kürsüde konuşan Kılıçdaroğlu'nu dinleyecek.

Grup kürsüsüne Genel Başkan olarak çıkacak olan Kılıçdaroğlu, ilk liderlik sınavını verecek. Milletvekili sıralarına bakarak konuşacak olan Kılıçdaroğlu'nu dinleyenler arasında Baykal'da olacak. Böylece Baykal da, Antalya Milletvekili olarak grup salonunda yerini alacak.

Baykal ve Kılıçdaroğlu oy kullanacak

CHP TBMM Grubu'nda Salı günü grup organlarında boşalan iki grup başkanvekili, iki grup yönetimi üyesi, iki grup denetçisi ve disiplin kurulunda yer alacak iki kişi için milletvekilleri sandığa gidecek. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan, Hakkı Suha Okay'ın da PM'ye girmesinden dolayı iki grup başkanvekilliği; 6 milletvekilinin de PM'ye girmesinden dolayı grup organlarında boşalma olmuştu.

CHP milletvekilleri, boşalan iki grup başkanvekilliği, iki grup yönetimi, iki grup denetçisi ve disiplin kurulunda yer alan iki üyeyi seçmek için oy kullanacak. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre, grup başkanvekilliği için Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin adı geçiyor. Edinilen bilgiye göre Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ile Konya Milletvekili Atilla Kart'ın da grup başkanvekili seçiminde aday olacağı ifade ediliyor.

Seyhan kasetin montaj olduğunu ifade etmişti

CHP'nin yazılım uzmanı Tacidar Seyhan, Baykal'a ait olduğu iddia edilen kasetin montaj olduğunu ifade etmişti. Seyhan, basın mensuplarına da kasetin montaj olduğuna yönelik ayrıntılı bilgi sunmuştu. Kaset olayında Baykal'ın yanında yer alan Seyhan, grup başkanvekili olmak için mücadele edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler