"Sorunları da çözümü de biliyoruz"

Amerika Birleşik Devletleri George Bush, 3. kez kameraların karşısına geçerek Amerika'daki krize ilişkin açıklama yaptı. 5 dakika süren konuşmasında Bush, genel olarak sorunları bildiklerini ama sorunun çözümü için gerekeli olan araçlara da sahip olduklarını vurguladı. Bush 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin buna en büyük örnek olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 14:59
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George Bush, krize ilişkin açıklama yaptı. Bush konuşmasına borsadaki düşüşle başladı. Bush, yasa dışı olarak borsayı manipüle etmek isteyenlerin olduğunu belirterek, sahtecilik yapanların cezalandırılacağını söyledi.

Bush, mortgage kredilerini ödemekte zorlanan Amerikalılar için iki şekilde girişimleri olduğunu belirtti. Amaçlarının ödeme yapılmasını sağlamak ve haciz gelmesini engellemek olduğunu söyleyen Bush, "Arz-talep dengesi düzeldikçe ekonomi de yoluna girecektir" dedi.

Bush, attıkları adımların en kısa sürede maksimum çözümü sağlaması için Merkez Bankası ve Dünya Bankası ile eşgüdümlü çalıştıklarını da belirtti. Bush, 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin bunun bir örneği olduğunu söyledi.

Bush, "Amerikan sanayisi güçlü. Sorunu çözmek için gerekli kararları alıcaz" dedi.

Bush, konuşmasında ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'a ve Merkez Bankası Başkanı Bernanke'ye de Amerikan tarihine geçeçek olan bu krizde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler