AKP'li yönetici gazeteciye silah çekti

Bir dönem AKP İlçe Başkanlığı da yapan Ramazan Şerif Baş'ın, kendisini eleştiren yazılar yazan Halil İbrahim Bayrakçı'ya tabanca çekip bir el havaya ateş açtığı ileri sürüldü. Baş'ın olayda kullandığı ruhsatlı tabancaya savcılık el koydu.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 16:22
Abone Ol google-news

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi avukat 45 yaşındaki Ramazan Şerif Baş ile yerel gazete sahibi 42 yaşındaki Halil İbrahim Bayrakçı, karşılaştıkları cadde üzerinde tekme tokat birbirine girdi.

Gözaltına alınan Baş ile gazeteci Bayrakçı, birbirlerinden şikayetçi oldu, polisteki ifadelerinden sonra serbest bırakıldılar. Baş'ın olayda kullandığı ruhsatlı tabancaya savcılık el koydu.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Soğuksu Mahallesi Ahmet Işık Caddesi'nde meydana geldi. Daha önce gazetede çıkan yazılar yüzünden aralarında husumet bulunan AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi avukat Ramazan Şerif Baş ile yerel gazete sahibi Halil İbrahim Bayrakçı'nın tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre, belindeki ruhsatlı tabancayı çıkaran AKP'li Baş, havaya bir el ateş açtı.

Tabancanın şarjörünün düşmesinin ardından tekme ve tokatlarla süren kavgayı etraftakiler ve polis ayırdı. Hafif şekilde yaralanan ve gözaltına alınan Baş ile gazeteci Bayrakçı, birbirlerinden şikayetçi oldu, polisteki ifadelerinden sonra serbest bırakıldılar. Bir dönem AKP İlçe Başkanlığı da yapan Baş'ın, hakkında eleştirel yazılar yazan Bayrakçı'ya tepkili olduğu ileri sürüldü.

Halen olayın şokunu yaşadığını anlatan Halil İbrahim Bayrakçı, “Restoranda yemek yiyordum. Telefonla konuşmak için dışarıya çıktığımda otomobilinden inip evine giden Ramazan Şerif Baş ile karşılaştım. Otomobilinin kapısını kilitleyip dik dik yüzüme bakarak küfür etti. Ben de karşılık verip küfür ettim. Bu sırada bana silahını çekti, ben de bileğini yakaladım, elini aşağı indirdim. O sırada bir el havaya ateş etti. Ben de silahını almak için kafa attım. Bu sırada silahın şarjörü yere düştü. Boğuşmaya başladık. Sonra çevreden gelenler araya girdi. Kendisiyle aramızda, gazetemde aleyhine yazdığım yazılardan dolayı husumet var. Bu yüzden saldırmış olabilir, şikayetçiyim” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Bayrakçı'nın polisteki ifadesinin ardından savcıya da ifade verip serbest bırakıldığı öğrenildi. Ramazan Şerif Baş'ın da savcılığa gidip ifade vereceği kaydedildi. Olayda kullanılan tabanca savcılığa teslim edildi.

Baş ve Bayrakçı'nın daha önce birbirleri hakkında açılmış hakaret davaları bulunduğu belirtildi. Baş'a konuyla ilgili bilgi almak için ulaşılamadı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler