IMF-Dünya Bankası görüşmeleri başladı

IMF-Dünya Bankası resmi görüşmeleri ABD'nin başkenti Washington'da bugün başladı. Türkiye'yi Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in temsil ettiği IMF-Dünya Bankası toplantılarında küresel finansal kriz ve buna yönelik alınabilecek tedbirler görüşülüyor. Şimşek bugün ayrıca Türkiye'nin de aralarında bulunduğu G-20 toplantısına katılacak.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 06:57
Abone Ol google-news

Küresel finanasal kriz ve buna yönelik alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğü IMF-Dünya Bankası toplantıları başladı. Türkiye'yi temsil eden Devlet Bakanı Mehmet Şimşek bugünkü görüşmelerde IMF ve Dünya Bankası yetkililerinin yanı sıra ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeline Allbright ile Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück ile görüştü.

Edinilen bilgiye göre Allbright'ın görüşmede Türkiye ekonomisinden son yıllarda kaydedilen gelişmelerden övgüyle söz ettiği öğrenildi. Şimşek ile Steinbrück arasındaki görüşmede de, Steinbrück'ün Türkiye ile Almanya arasında ekonomik sistemde benzerlikler olduğunu söylediği belirtildi. AB sürecinin önemine dikkat çeken Steinbrück'ün Almanya'nın temel olarak Türkiye'nin AB sürecini desteklediğini ifade ettiği öğrenildi.

Şimşek bugün ayrıca Türkiye'nin de aralarında bulunduğu G-20 toplantısına katılarak üye ülkeler ile birlikte dünya ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendirecek.

Şimşek'in başkanlığındaki Türk heyetinde Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve ekonomi yetkilileri yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler