İstanbul'da yağış alarmı

İstanbul'un özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağış, bazı ev ve iş yerlerine su basmasına neden oldu. İstanbul Valiliği, yağışın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artıracağını, bu nedenle engelli kamu görevlileri idari izinli sayıldığını ve ilk-orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı. Okulların yarın tatil edilip edilmeyeceğine, yarın sabah saatlerinde karar verecek.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 06:20
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle oluşan 471 şikayete itfaiye ve İSKİ ekiplerince müdahale edildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün hava tahmini raporlarına göre, kentin sağanak yağışın etkisi altına gireceği belirtildi.

''Dün akşam saatlerinde başlayan yağışın, Salı gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor'' denilen açıklamada, meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte AKOM'un alarma geçerek su baskınlarına karşı ekiplerin bölgelerinde hazır bekletildiği kaydedildi.

Yağışın Ataşehir, Çekmeköy, Pendik, Ümraniye ve Tuzla bölgelerinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada, dünden itibaren Göztepe'ye 56, Eminönü ve Kilyos'a 37, Kurtköy, Çavuşbaşı, Florya ve Sarıyer'e 32, Çatalca'ya 24,4, Büyükada'ya 28 ve İstinye'ye 24 kilogram yağışın düştüğü bildirildi.

Açıklamada, Pendik ve Tuzla bölgelerinde bazı iş yerleri ve evlerin zemin katlarını su bastığı, itfaiye ve İSKİ'nin 471 su olaya müdahale ettiği belirtilerek, İSKİ'nin 316 personel ve 116 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nün 533 personel ve 125 araç, itfaiyenin 1100 araç ve 570 personel, atık yönetiminin 40 personel ve 9 araçla muhtemel su baskınlarına karşı hazır beklediği kaydedildi.

İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da devam eden sağanak yağışlar kuvvetini arttırarak yarına kadar devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan uyarıyda İstanbul'da halen aralıklarla devam eden sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetinin arttırarak yarın öğle saatlerine kadar şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olacağının tahmin edildiği ifade edildi. Uyarıda ayrıca şiddetli yağışla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan gibi oluşması muhtemel risklere karşı da yurttaşlardan dikkatli olunması istendi.

Okullar tatil

İstanbul'da etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar öğleden sonra tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yaptığı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonrasında, öğleden sonra sağanak yağış beklentisi dolayısıyla İstanbul Valiliği kararıyla kentteki ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesinin uygun görüldüğünü söyledi. Yıldız, yarın ise okulların tatil olup olmayacağının yağışın durumuna bağlı olduğunu belirtti.
 

İlgili haber için tıklayınız:

Yağışlar bugün de devam edecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler