Arkeoloji meraklılarına kurs

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ortaçağ Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ergün Laflı, 3 ay süreli ''Arkeolojik Tanımlama ve Belgeleme Yaz Kursu'' düzenlediklerini bildirdi.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 08:47
Abone Ol google-news

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ortaçağ Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ergün Laflı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde (DESEM) kendisinin koordinatörlüğünde yürütülecek kursun 12 Haziran'da başlayacağını belirtti.

Kursta teorik bilgilerin yanı sıra bazı ören yerlerinde, arkeolojik kazılarda ve arkeolojik müzelerde uygulamalar gerçekleştirileceğini ifade eden Doç.Dr. Laflı, şu bilgileri verdi:

''Arkeoloji insanın alet yapmaya başlamasından (yani Paleolitik çağdan), Roma çağının sonuna kadar olan süreç içerisinde her türlü eseri ve bu eserlerin yaratıldığı toplumların yapısal özelliklerini araştırır.

Bu kurslarda arkeoloji biliminin ana hatları verilecek ve klasik arkeoloji kapsamına giren birçok konuya temas edilecektir. Kurs gezi rehberleri ve arkeolojiye yardımcı bilimleri okuyanlar için (haritacılık, restorasyon, mimarlık, şehir plancılığı ve benzerleri) çok yararlı olabilecek potansiyele sahiptir. Ayrıca kurs gençler için bir kişisel gelişim kursu olarak da görülebilir.''

Doç. Dr. Laflı, kurs kapsamında, arkeolojik fotoğraf bilgisi verileceğini, Miletos, Didyma, Priene, Metropolis, Klaros, Antik Halikarnassos, Bodrum Müzesi ve Pedasa antik kentleri, Notion, Kolophon, eski Smyrna, Teos Lebedos Ören yerlerinde teknik uygulamalı eğitim yapılacağını, 30 Haziran-2 Temmuz'da Konya Ilgın'da düzenlenecek, ''1. Ulusal Ilgın Kültür Sempozyumu''na gidileceğini, İzmir'deki üç büyük müzenin gezileceğini söyledi.

Yunanistan Midilli Adası Arkeoloji Müzesi ve iki arkeolojik kazınında gezileceği kurs kapsamında, Ankara'da 13-17 Eylülde gerçekleşecek 16. Türk Tarih Kongresi'ne de katılım sağlanacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler