Bozcaada yaza hazır

Kuzey Ege'de tatilcilerin uğrak yerlerinden Bozcaada, yaz aylarının gelmesiyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 09:16
Abone Ol google-news

Bozcaada Kaymakamı İbrahim Çenet, yaptığı açıklamada, turistlerin adaya ilgisinin her geçen yıl arttığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, adanın tanıtımıyla ilgili yabancı turistlere yönelik ciddi çalışmaları olduğunu belirten Çenet, ''Bozcaada, bir kültür adası konumundadır. Yaz aylarında bölgeye gelen tatilciler için adanın 2 bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Ancak özellikle festival ve etkinliklerin olduğu dönemlerde adada yoğunluk yaşanıyor. Bu yüzden, tatil için Bozcaada'yı seçecek misafirlerimizi, yola çıkmadan önce konaklama ile ilgili rezervasyonları yaptırmaları konusunda uyarıyoruz. Ayrıca, adaya ulaşımı sağlayan Gestaş A.Ş'ye ait deniz otobüsü ve arabalı feribotlar için de rezervasyon sistemi oluşturuldu. Vatandaşlarımızın rezervasyonlarını yaptırmalarını ve bu konuda sıkıntı yaşamamalarını istiyoruz.'' dedi.

Bozcaada

Ege Denizi'nin kuzeyinde, Çanakkale Boğazı'nın hemen girişinde bulunan Bozcaada, Türkiye'nin en büyük üçüncü adası olarak biliniyor.

Çanakkale'ye bağlı adada yerleşim, adanın kuzeydoğusundaki ilçe merkezinde yer alıyor. Bozcaada'ya, son dönemde büyük kentlerden gelerek yerleşenlerin sayısında da artış olduğu belirtiliyor. Doğal güzellikleri ile tanınan adada, halen yapılaşmanın girmediği koylar ve plajlar bulunuyor.

Mitolojik dönemlerden beri yaşamın sürdüğü belirtilen Bozcaada'da dikkati çeken en önemli unsurlardan biri ise bitişik nizam yapılmış evler. Rumlardan kalma evlerin yanı sıra, yöreye özgü mimariyle yapılan tek ya da iki katlı evler, Bozcaada'ya farklı bir hava veriyor.
Eski taş evlerin büyük bölümü, pansiyon ya da restoran olarak, adaya gezmeyi gelen misafirleri ağırlıyor.

Şirin bir balıkçı kasabası görünümündeki ada, burada yetişen üzümlerden yapılan şaraplarıyla da tanınıyor. Bozcaada'ya yanaşan vapurdan bakıldığında ilk dikkati çeken Bozcaada Kalesi. Tarihi kale, bir gezi alanı olmasının yanı sıra, adada düzenlenen etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Adada gezip, görülebilecek yerler arasında, Bozcaada Kalesi, şarap fabrikaları, Ayazma Manastırı, Göztepe, Bozcaada Müzesi, rüzgar gülleri, Meryem Ana Kilisesi, Aya Paraskevi Ayazması, Yeni Kale, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Alaybey Camii ve hamamı, Köprülü Hamamı ve Namazgah bulunuyor.

Bozcaada, yaz aylarının gelmesiyle birlikte, ilçe merkezinde bulunan butik otelleri, bağ pansiyonları ve ev pansiyonları ile misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler