Antalya'da büyük operasyon

Antalya'da bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe de gözaltına alındı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 09:50
Abone Ol google-news

Antalya'da bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda, 4 ildeki 7 ilçe belediyesinin üst düzey görevlilerinin de aralarında bulunduğu 39 kamu personeli daha gözaltına alındı.

A.Y'nin sahibi olduğu Antalya merkezli temizlik şirketinin girdiği, Antalya merkez ilçe Muratpaşa Belediyesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde bu sabah başlatılan operasyonun kapsamı, dört ilde eş zamanlı yürütülüyor.

Antalya'daki operasyon Muratpaşa, Kepez, Manavgat ve Korkuteli ilçe belediyeleri ile Çolaklı beldesindeki ihalelerle ilgili gerçekleştirilirken, şirketin bu belediyelerin yanı sıra temizlik işlerini üstlendiği İzmir Buca, Ankara Altındağ ve Adana Çukurova ilçe belediyelerindeki ihaleleri de soruşturmaya dahil edildi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah başlatılan operasyonun devamında, Altındağ Belediyesinden 3 görevli ile Buca Belediyesinden, belediye başkan vekilinin de aralarında bulunduğu 4 personel gözaltına alındı.
Polis, Adana'nın Çukurova ilçesinde de kamu görevlisi olmayan ve söz konusu temizlik şirketinin suç iddiasına konu olan belediye ihalesiyle ilgisi bulunduğu öne sürülen 1 kişiyi de gözaltına aldı.
 

39 kamu görevlisi

Antalya, Ankara, İzmir ve Adana'daki ilçe ve belde belediyelerine yönelik genişletilen soruşturmada, gözaltına alınan kamu görevlisi sayısının 39'a ulaştığı, temizlik şirketinin sahibi A.Y. ile şirketin yöneticileri, çalışanları ve şirketle bağlantısı olduğu iddia edilen kişilerle bu sayının 64'e yükseldiği bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün KOM, Asayiş Şube ve diğer bazı birimlerinde gözaltında tutulan zanlılar arasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ile Muratpaşa Belediye başkan yardımcıları ve şube müdürleri bulunuyor.

Savcılığın koordinesinde Antalya polisinin bir yıllık teknik ve fiziki inceleme sonucu bugün saat 06.00'dan itibaren başlatılan operasyonda gözaltına alınan kamu görevlilerinden 20'si Muratpaşa, 5'i Manavgat, 4'ü Buca, 3'ü Korkuteli, 3'ü Altındağ ve 1'i Kepez ilçe belediyelerinde görev yaparken, 3 kişi de Manavgat'ın Çolaklı belde belediyesinde çalışıyor.

Gözaltına alınan kamu görevlileri arasında söz konusu 7 belediyenin temizlik işleri müdürleri ile temizlik ihalelerinden sorumlu belediye başkan yardımcıları ve yetkili personelin bulunduğu da belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında 8 belediye başkan yardımcısının bulunduğu ileri sürüldü.

İlk ihale 2003'te başladı

Edinilen bilgilere göre, ''suç örgütü kurarak, ihaleye fesat'' ile ''rüşvet almak ve vermek'' suçlamalarıyla yürütülen soruşturmaya konu olan şirketin, ilk kez 2003 yılında Muratpaşa Belediyesinin ihalesini kazanarak temizlik işini üstlendiği, ardından da Antalya ve diğer bazı illerdeki belediye ihalelerini aldığı iddia edildi.

Şirketin 7 yıllık süreçte 100'den fazla temizlik işinde kullanılan araca sahip olduğu ve sahibi A.Y'nin de ''aşırı zenginleştiği'' iddia edilirken, Antalya Cumhuriyet Savcılığının, şirketin katıldığı ihalelere fesat karıştırıldığına yönelik tespitler yaptığı öne sürüldü.
İhaleleri kazanmak amacıyla şirket yöneticilerince belediyelerde görevli bazı kamu görevlilerine rüşvet verildiği de soruşturmadaki iddialar arasında yer alırken, belediye görevlileri ile şirketin sahipleri ve çalışanları arasında, ''menfaat ilişkisini'' ortaya koyan telefon görüşmelerinin bulunduğu ileri sürüldü.

Operasyonda gözaltına alınanlardan 14'ünün belediyelerde görevli kadın personel olduğu iddia edilirken, gözaltı sayısının 100'ü aşabileceği bildirildi. Gözaltındaki zanlıların yarın sağlık kontrolünden geçirilerek sorgularına devam edileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler