Dijital ajanslardan Google bloklamasına karşı deklarasyon

2FRESH, 41? 29!, aKampus, Angelabs, Artcore Creative, D4D, Dgmnd, Gri Creative, Hiperaktif, Lite Spell, LuckyEye, Madebycat, MagiClick, Mana Digital, Nexum Creative, Project House, Positive, Rabarba, Tagwondo, Trafo ve Wunderman'ın aralarında bulunduğu dijital ajanslar, ''Google IP bloklaması''na ilişkin deklarasyon yayımladı.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 08:29
Abone Ol google-news

Deklarasyonda, interneti yasaksız ve sansürsüz kullanmanın gerekliliğine dikkat çekilerek, dünyada son 20 yılda yaşanan iki önemli değişim, ''tüm sektörlerin, üretim güçlerini, bilgi ve iletişim yetenekleriyle donatmalarıyla, artık en çok üretenin değil, en akıllı üretenin ve en çok kişiye duyuranın kazanması'', ''üretici endüstrilerin yanında, bilgi odaklı hizmet endüstrilerinin oluşması'' şeklinde sıralandı.

Her iki gelişmenin temelinde, bilginin paylaşımının kolaylaşması ve gelişen iletişim teknolojilerinin bulunduğunu, iletişimin kolaylaşmasının temelinde internetin sunduğu olanakların yer aldığı belirtildi.

Bugün internetin, tüm dünyada önemli bir iletişim ve her geçen gün çeşitlenen hizmetlerle önemli ticaret, eğitim, sanat, eğlence platformu haline geldiğine işaret edilerek, şöyle denildi:
''Türkiye ekonomisi, dünya ekonomileri içinde çok önemli bir güç. Bu gücünü, ağırlıkla inşaat, otomotiv, tekstil ve tarım gibi üretici endüstrilerinin dünyayla rekabet yeteneklerine borçlu. Hizmet sektörlerimiz de aynı çabanın içinde, hizmetlerini dünyaya ulaştırma gayretleri içinde. Dünyayla rekabet için dünyayla iletişim kurabilmeli ve ona meydan okuyabilmeliyiz.

Bir başka deyişle, kısıtlanmadan iletişim kurabilmeli ve dünyayla haberleşebilmeliyiz. Dünyadaki gelişmeleri izleyebilmeli, anlamalı ve gereğinde hamlemizi yapabilmeliyiz. Bu doğrultuda, artık interneti kısıtlamalar olmadan kullanabilmek istiyoruz. Uluslararası arenada daha iyi sonuçlar elde etmek için, ülkemizin bunu hak ettiğine inanıyoruz. Dünyada büyük değer yaratan, dünyayı şekillendiren hizmetlerden uzak durarak değil, onların tam içinde olup, zamanı geldiğinde onları da aşarak ülkemiz için hayallerimizdeki geleceği kurabileceğimize inanıyoruz. Kısaca sansürsüz internet, yasaksız internet, önü açık parlak bir gelecek için buradayız, artık sesimizi duymanızı istiyoruz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler