Aslında tacize uğrayan o

Türk sinemasında 500'ü aşkın filmde oynayan ''Tecavüzcü Coşkun'' ismiyle ünlenen Coşkun Göğen, hayatında bir kadına ıslık çalıp laf atmadığını söyledi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 08:39
Abone Ol google-news

Antalya'da 21 yıldır yaşayan, 3 kızı, 1 torunu bulunan ve Antalyaspor'un amigoluğunun yanı sıra bir eğlence merkezinde halkla ilişkiler koordinatörlüğü yapan Coşkun Göğen, Yeşilçam'a adım atmasını, ''Tecavüzcü Coşkun'' ismini nasıl aldığını ve hayatıyla ilgili anekdotları anlattı.

Aslen Makedonyalı olduğunu belirten Coşkun Göğen, 14 Haziran 1946'da Antalya'da doğduğunu, ilkokul mezunu olduğunu belirtti. İstanbul Samatya'da büyüdüğü için ''sahil çocuğuyum'' diyen Göğen, küçükken midye toplamaya gittiği deniz kenarında suya atlayınca boğulma tehlikesi geçirdiğini ve o günden sonra bir daha denize girmediğini kaydetti. Göğen, havuza girmekten korkmadığını ancak denize giremediğini vurguladı.

Berber çıraklığından Yeşilçam'a

İlkokulu bitirdikten sonra 'Galatasaray hastalığı başlayan' ve futbolcu olmak için çaba gösteren Coşkun Göğen, sırf bu nedenle Taksim-Kurtuluş civarına yerleştiğini kaydetti. Göğen, o dönemi şöyle anlattı: ''Sırf futbolcu olmak için Taksim, Kurtuluş civarına yerleştim ve oralarda büyüdüm. Meğerse o sokak, sanatçıların bulunduğu sokakmış. İyi ki oraya gitmişim. O dönem berberde çıraklık yapıyordum. Berberin önünden Yeşilçam'a figüran taşıyan otobüsler kalkardı. Bir gün o otobüse bindim ve sonra hiç inmedim... Figüran olarak sinemaya 15-16 yaşlarında başladım. Sonra Yeşilçam adamı oldum. İlk filmim Hülya Koçyiğit'in oynadığı bir filmdi. İyi ki o otobüse binmiş ve hiç inmemişim...''

Yeşilçam sinemasında figüran rollerinden başlayan Coşkun Göğen, Ankara Anıttepe'de yaptığı 24 ay askerlik görevinin ardından bir dönem fotoroman sayfalarında hippi karakteri ile yer aldıktan sonra Yeşilçam sahnelerine geri döndüğünü ve Yeşilçam'da kendisini ilk, yönetmen Altun Yeres'in keşfettiğini söyledi.

''Hayatımda hiçbir kadına laf atmadım"

Sinemada hırsızlık, çapkınlık yapan, kadınlara laf atan, kadınları taciz eden rollerle tanınan ve ''Tecavüzcü Coşkun'' olarak anılan Coşkun Göğen, ''Hayatımda hiçbir kadına laf atmadım, ıslık çalmadım'' diyerek bu imajdan ne kadar uzak olduğunu anlattı. Coşkun Göğen, 50 yıldır kadınların tacizine uğradığını buna rağmen taciz eden hiçbir kadınla yakınlaşmadığını ifade ederek, insanlara din, dil ve ırk ayrımı yapmadan yaklaştığını belirtti.

''Tecavüzcü Coşkun'' lakabını ilk olarak, amigoluğunu yaptığı Galatasaray'ın maçında öğrendiğini ifade eden Göğen, şöyle konuştu: ''Galatasaray'ın amigosuydum. Stadyuma gitmeden bakkalda Tan Gazetesi'ni gördüm. 'Bütün Türkiye tecavüze özendi' diye bir başlık ve altında bizim kareler. Bakkal, 'maça gidemezsin' dedi, buna rağmen gittim, stadyuma bir girdim arkadaşlar bana sürpriz hazırlamışlar. Bir bağırış 'Baba yolundayız' diye... Böyle bir şey var mı? Hiç de rahatsız değilim Tecavüzcü Coşkun lakabından.''

O günden sonra artık Coşkun Göğen isminin yerini 'Tecavüzcü Coşkun'a bıraktığını anlatan Göğen, toplumun kendini, kendinin de toplumu ne kadar benimsediğini anlattı.

Eski filmlerinin sık sık televizyonda yayınlandığını ve onları seyretmekten zevk aldığını söyleyen Coşkun Göğen, ''Eski filmleri bazen eşimle seyrediyorum. 'Bak ne sapık adammış' diyorum'' dedi.

Yeni bir film üzerinde çalışıyor

Coşkun Göğen, 27 yaşında evlendiğini, üç kızının bulunduğunu ve onlara Güneş, Dünya ve Uzay isimlerini verdiğini, 15 yıl önce kızlarının annesinden ayrıldığını ve 6 yıl önce Rus asıllı Anjelika ile dünya evine girdiğini bildirdi.

Antalya ve İstanbul'da çekimleri yapılacak, Eray Özbal ve Nuri Alço gibi isimlerin bulunduğunu bir film üzerinde çalıştığını kaydeden Coşkun Göğen, beyaz perdeye dönmesini 'Son Mohikan dönüyor' diye tanımladı. Müzikal komedi tadındaki filmin senaryosunu çok beğendiğini vurgulayan Coşkun Göğen, filmden alacağı parayla kışı rahat geçireceğini belirtti.

Tecavüzcü Coşkun lakabından ailesi ve çocuklarının rahatsız olmadığını kaydeden Göğen, ''Çocuklarım bana gıpta ile bakıyor. 'Yeryüzünde senin gibi baba bulmak mümkün değil' diyorlar'' diye konuştu.

Antalya'ya 21 yıl önce yerleştiğini ve 700 TL emekli maaşının yanı sıra bir eğlence merkezinde halkla ilişkiler koordinatörlüğü yaparak geçimini sağladığını anlatan Göğen, ''700 TL emekli maaşım var ama dünyanın en zengin adamayım. Ben insana yatırım yaptım, en büyük yatırım insan. Ben parayı sevmiyorum, hiç de sevmedim. İnsanlar paradan çok daha değerli'' dedi. Göğen gençlere de okumaları, çok çalışmaları ve yatırım yapmaları önerisinde bulundu.

Hayranları Facebook'ta

Facebook'ta birilerinin kendi adına bir site açtığını ve 2 bin 900 yaprağa ulaşıldığını bildiren Coşkun Göğen, kadın hayranlarının halen kendisi için Antalya'ya geldiğini söyledi. Sağ kolunda eşinin adı ve (TC Coşkun) dövmesi bulunan Göğen, çevresinde ailesine düşkünlüğü ile tanınıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler