Malta'ya iş vizesi alımı kolaylaşıyor

İTO'nun "tanıma mektubu" verdiği iş adamlarına, Malta'ya gitmek için Schengen Vizesi almak için yaptığı başvurular sırasında kolaylık sağlanacak.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 11:56
Abone Ol google-news

İTO'dan yapılan açıklamada, Malta İstanbul Başkonsolosluğu ile İTO arasında iş vizesi alımını kolaylaştırmaya yönelik bir anlaşmanın, Malta'nın İstanbul Başkonsolosu Simon Pullicino ile İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından bugün İTO Merkez Binası'nda imzalandığı bildirildi. Açıklamaya göre bu anlaşma her iki tarafın iki ülke arasındaki ticari alışverişlerin teşvik edilip kolaylaştırılması için gösterdikleri çabaların bir sonucu. Anlaşma, İTO'dan "Tanıma Mektubu" verilmiş, Malta ile mevcut iş ilişkisi olan veya iş ilişkisi kurmak isteyen işadamlarının, gerekli koşullar oluştuğunda 5 yıla kadar geçerli olabilecek "Çok Girişli" bir Schengen vizesinden yararlanabilmesini sağlayacak. Bu anlaşma, İTO'nun imzaladığı aynı türdeki üçüncü anlaşma. Daha önce Mart 2008'de benzer anlaşma Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Şubat 2010'da İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ile imzalanmıştı.
 

İki vize başvuru merkezi açıldı

Bu arada, Malta Başkonsolosluğu, biri Ankara ve diğeri İstanbul'da olmak üzere tüm Türk vatandaşlarının yararına bu senenin başlarında iki Vize Başvuru Merkezi açtı. İşadamlarına vize başvuru prosedürlerini kolaylaştırmanın yanı sıra Başkonsolosluk, vize başvurularının en kısa zamanda işleme alınması için çalışacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler