Tekrar müebbet hapis

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Kozyörük Belde Belediye Başkanı Mehmet Dölkan'ı öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay 1. Ceza Dairesinin kararı bozma ilamı nedeniyle 11 yıl sonra yeniden yargılanan sanık Remzi Yay'a tekrar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 12:11
Abone Ol google-news

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına öldürülen Mehmet Dölkan'ın kızları Mine (22) ve Merve (18) ile 10 avukatı, sanık Remzi Yay ve avukatı Alaattin Şerbetçi katıldı.
Maktul yakınlarının avukatları, sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık Yay, savunmasında, olaydan sonra Dölkan'ın çocuklarına acılarını hafifletebilmek için gerekli maddi ve manevi desteğini sağladığını, karar verilirken bunların dikkate alınmasını istediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanık Yay hakkında, Dölkan'ı tasarlayarak kasten öldürmek suçunu işlediğinin sabit görülmesi nedeniyle yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.


Partililer duruşma salonuna sığmadı

Öte yandan çok sayıda Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları üyesi, adliye önünde toplanarak çıkacak kararı bekledi. Bazı partililer, duruşmayı izlemek için mahkeme salonuna alınırken, içeri giremeyenler kararı adliye koridorlarında ve bahçede bekledi.

MHP Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyesi, Disiplin Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Dölkan'ın avukatlığını yapan Mehmet Nacar, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce verilen kararda bir değişiklik yapılmadığını belirterek, bunun hak edilen bir ceza olduğunu söyledi. Bu olayın hiçbir din, vicdan, anlayış ve hukukun kabul etmeyeceği cahilce bir hareket olduğunu belirten Nacar, ''Sonuç olarak yasalarımızda verilmiş hükümler çerçevesinde sanık cezasını bulmuştur. Biz ümit ederiz ki kendi vicdanının da cezayı özümsemesi ve ıslah olmasıdır. Islah olmazsa yaşayacağı çok daha olumsuz şeyler var demektir'' dedi.

 

Olay

Kozyörük Belediye Başkanı Mehmet Dölkan, 29 Ekim 1999'da, cuma namazına gitmek üzere geldiği Kozyörük Camisi önünde Remzi Yay'ın silahlı saldırısına uğramış, Malkara Devlet Hastanesine kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirmişti.

Yay, olaydan iki gün sonra cinayette kullandığı silahıyla birlikte teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece önce idam, ardından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

2003'te müebbet hapis cezası kesinleşen Yay'ın, Türk Ceza Kanunu'nun değişmesi nedeniyle yeni kanundaki 53'üncü maddenin sanık lehine görülmesi üzerine, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyularak 20 Nisanda yeniden yargılanmasına başlanmıştı. Öte yandan öldürülen Dölkan, 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den belediye başkanı seçilmişti. Cinayet tarihinde 31 yaşında olan sanığın, Közyörük eski Belediye Başkanı Rasim Yay'ın oğlu olduğu bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler