"Niyetin iyi olmadığı görülmüştür"

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'ne ilişkin olarak, ''Yeni yönetmelikle niyet bir kez daha ortaya çıkmış, niyetin iyi olmadığı görülmüştür'' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 12:51
Abone Ol google-news

Son yönetmelikten çok sayıda aile hekiminin olumsuz etkilendiğini söyleyen Ahmet Doğruyol, ''Son yönetmelikle aile sağlık merkezleri dört kategoriye ayrılmıştır. Kategorilendirmede aile hekiminin hizmet verdiği fiziki mekan, sahip olduğu teknik imkanlar, çalıştıracağı personel gibi bazı faktörler rol oynayacak. Anayasaya göre birinci basamakta devlet tarafından vatandaşlarımıza eşit verilmesi gereken sağlık hizmetleri eşit verilmeyecektir. Dolayısıyla anayasaya aykırılık söz konusudur'' ifadesini kullandı.

Devletin aşama aşama sağlık hizmetlerinden çekildiğini iddia eden Doğruyol, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Aile hekimlerimiz kendi hallerine bırakılmaktadır. Yeni yönetmelik 3000 ile 4000 hastaya hizmet veren, iş yükü ağır olan aile hekimlerinin iş yükünü daha da artırmıştır. Bu iş yüküne göre aile hekimlerinin hasta sayıları düşürülmelidir. Bize göre sağlıklı hizmet vermek için ideal nüfusun 1500 ile 2000 aralığında olması gerekmektedir. Yeni yönetmelikle niyet bir kez daha ortaya çıkmış, niyetin iyi olmadığı görülmüştür. Türk Sağlık-Sen olarak yönetmelikle ilgili davamızı açmak için çalışmalarımız devam etmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler