Osman Hamdi Bey konserlerle anılacak

Ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey, ölümünün 100. yılında, kurucusu olduğu İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde, Tuluyhan Uğurlu'nun vereceği konserle anılacak.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 13:20
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin katkılarıyla düzenlenen Tuluyhan Uğurlu konseri, 28 Haziranda Osman Hamdi Bey'in kurucusu olduğu İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde gerçekleştirilecek.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumunun (UNESCO), 2010 yılını Osman Hamdi Bey yılı ilan ettiği vurgulanan açıklamada, Tuluyhan Uğurlu'nun bu anma konserinde, müzik ve görüntülerle Anadolu'nun 10 bin yıllık tarihini anlatan ''Güneş Ülke Anadolu'' isimli çalışmasını seslendireceği ifade edildi.

Konserde, sanatçıya rebapta Mehmet Refik Kaya, kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, gitar ve yaylı tamburda Uğur Varol, kontrbasta Umut Sel ve vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan eşlik edecek.

Programda, konser öncesi ve sonrasında Osman Hamdi Bey'i tanıtan görsel de Uğurlu'nun müziği eşliğinde davetlilere sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler