Prematüre bebeklerin toplu doğum günü

Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde prematüre dünyaya gelen ve yıl içinde takipleri devam eden bebekler için doğum günü partisi düzenlendi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 13:48
Abone Ol google-news

Hastanede gerçekleştirilen doğum günü partisine 30 bebek ve ailesi katıldı. Annelerinin kucağında kimi ağlayan kimi gülücükler dağıtan bebekler, ikram edilen sütten ve meyve suyundan içti. Dişleri yeni çıkan bebekler ise dağıtılan kuru pastaları tercih etti. Yürümeyi yeni öğrenen bazı bebekler anne ve babalarını peşlerinden koştururken, kalabalıktan sıkılan birkaç bebek de ağlayarak tepkisini gösterdi.

Hastanenin yeni doğan ünitesi personeli, doktorlar ve hemşirelerin de katıldığı doğum günü partisi, müzik eşliğinde sürdü. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu da bebeklerle ve aileleri ile sohbet ederek, ''Bunların hepsi mucize bebekler'' dedi.

Mollamahmutoğlu, yaptığı konuşmada, hastanelerinde yılda 20-25 bin doğum olduğunu belirterek, ''Her yıl 4-5 bin civarında yeni doğan bebeği bir takım problemleri nedeniyle takip etmek durumunda kalıyoruz. Geçen yıl itibarıyla 3 bin 680 bebek yeni doğan kliniğinde yattı'' dedi.
Prematüre doğan bebeklerin takibini daha etkin bir şekilde yapmak amacıyla 2009 yılı Eylül ayında Takip Polikliniği açtıklarını anlatan Mollamahmutoğlu, şunları söyledi: ''Bu bebekleri daha uzun süre takip etmek istiyoruz. İçlerinde 650 gram doğan var, burada bin 500 gramın altında doğan bebekler toplandı. Biz Ankara'da yaşayan ve uygun olan birkaç aileye ulaşabildik. Çoğu Ankara dışında. Doğum günü etkinliğimizi her yıl yapmak istiyoruz. Aileler arasında bilgi akışını sağlamak, dayanışmayı artırmak ve bebeklerin takipleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bir araya gelmek istiyoruz. Bebeklerin ilerleyen dönemlerde yaşayabilecekleri problemleri izlemek ve onlara çözüm üretmek istiyoruz.''
Mollamahmutoğlu, ailelere de teşekkür ederek, olumlu olumsuz her türlü isteklerini kendileri ile paylaşmalarını, bu sayede atacakları adımları belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler