"Irak'ta El Kaide dosyası yakında kapanacak"

Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani, yürüttükleri operasyonlar ve çalışmalar sonucu El Kaide örgütünü zayıflattıklarını belirterek, "Irak'ta El Kaide dosyası yakında sonsuza dek kapanacaktır" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 14:23
Abone Ol google-news

Bolani, Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılan "Güvenli ve istikrarlı Irak için gümrük kapılarını geliştirme" başlıklı konferanstan sonra basına yaptığı açıklamada, El Kaide'nin Irak'taki lideri Ebu Musab El Zerkavi'nin 7 Haziran 2006'da öldürülmesiyle ve düzenlenen operasyonlarla El Kaide'ye büyük kayıp verdirildiğini kaydetti.

Örgütün hareket kabiliyetinin zayıflatıldığını, Irak'ta El Kaide'nin 48 liderini etkisiz hale getirdiklerini ifade eden Bolani, şöyle konuştu:

"Operasyonlarla Irak'ta eylemlerde bulunan El Kaide örgütünün El Zarkavi, Ebu Ömer El Bağdadi ve Ebu Eyyub El Mısri'nin de aralarında bulunduğu 48 lideri öldürülerek veya yakalanarak etkisiz hale getirildi. Yakalanan çok sayıda kişinin eylemlerle bağlantısı araştırılıyor. Bu şahısların isimlerini şu an açıklamayacağız. Güvenlik güçlerimiz her geçen gün kendini daha da geliştiriyor ve en kısa zamanda hazır hale gelecek. Güçlerimiz, terörle mücadelede verdiği sınavı başarıyla geçti. Iraklılara karşı terörle işbirliği yapanların akıbeti Zerkavi, Mısri ve Bağdadi'ninki gibi olacaktır."

Bolani, ayrıca, değişik suçlardan aranan 2 bin kişinin sınır kapılarında giriş ya da çıkış yaptıkları sırada yakalandıklarını, bunun da güvenlik güçlerinin ve devletin diğer birimlerinin daha iyi çalışır hale geldiğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Bu arada, konferansta konuşan Irak Başbakanı Nuri El Maliki, sınır kapılarının ve sınırların güvenliğinin sağlanmasının önemine işaret ederek, sınır kapılarının güvenliğinin bir bütün olarak görülmesi gerektiğini, bu bütünde sınır ve sınır kapıları güvenlik birimlerinin, diğer güvenlik güçlerinin, istihbarat birimlerinin ve vatandaşların yer aldığını kaydetti.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Bolani, 5 sınır kapısının yenileneceğini, yenileme çalışmalarının yerli ve yabancı şirketlerin katılacağı ihaleye sunulacağını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler