"Biz çalıştık, yandaş sendika sahiplendi"

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilere aylık aldıkları bankalardan promosyon ödenmesine ilişkin öneriyi ve gerekli çalışmayı kendilerinin yürüttüğünü belirterek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in yanına yandaş bir emekli sendikası yöneticilerini alarak promosyonu onlar talep ettiği için veriyormuş görüntüsü vermeye çalışması oldukça ilginçtir" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 14:43
Abone Ol google-news

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Veli Beysülen, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilerin de aylıklarını aldıkları bankadan promosyon almaları yönündeki ısrarlarının sonuç verdiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in bu yönde açıklamaları olduğunu anımsattı.

Beysülen, emeklilere maaş aldıkları bankadan promosyon verilmesi için bulundukları girişimleri şöyle anlattı: "30.7.2008 tarihinde tarafımızdan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na kamu çalışanlarına promosyon verilip, bir kamu kurumu SGK'dan aylık alanlar emeklilere verilmemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, bu adaletsizliğin giderilmesi için bankalarla yapılan protokollere promosyon ödenmesi maddelerinin bulunması talebini içeren yazı yazıldı. 7.08.2008 tarihli cevapta talebin uygun görülmediği bildirildi. Emekli aylıklarının yoğun olarak ödendiği Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Genel Müdürlüklerine 19.9.2008 tarihinde yazı yazılarak promosyon ödemesi talep edildi. Yazımıza olumsuz yanıt verildi. 15.1.2009 tarihinde dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, yazı gönderdik. 18.2.2009 tarihli cevapta talebimize olumsuz yanıt geldi. Daha sonra dilekçe kampanyası yürüterek, hazırlanan promosyon talep dilekçesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e gönderildi. 15.9.2009 tarihinde Bakan Dinçer'e tekrar talep yinelendi. Aradan geçen 9 aya rağmen yanıt gelmedi."

Beysülen, geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer'in kendisini ziyaret eden Emekli-Bir-Sen heyetini kabulünde promosyon ödeneceğini açıkladığını anımsatarak, açıklamanın yapılış şeklinin düşündürücü olduğunu savundu. Beysülen, AKP Hükümeti'nin en temel konularda bile sendikaların taleplerine olumsuz yanıt verdiğini ileri sürerek, Hükümet'in zaman zaman sendikaların taleplerini şiddetle bastırdığını öne sürdü. Beysülen, "Ancak bir süre sonra talep edilen hakları tanıyarak, lütufta bulunuyormuş görüntüsü vermektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler