Atlasjet'in teklifi ihale kutusundan çıkmadı

Kıbrıs Türk Hava Yolları'na (KTHY) ortak olmak için Atlasjet tarafından dün verilen teklif, bugün ihale kutusundan çıkmadı.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 19:20
Abone Ol google-news

KTHY Yönetim Kurulu, KTHY ile ilgili ortaklık ihalesinde son kararı vermek üzere, akşam saatlerinde Lefkoşa'daki KTHY Genel Merkez Binası'nda toplantı yaptı. KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu, toplantıdan sonra basına yaptığı açıklamada, dün Atlasjet tarafından verilen teklifin ihale kutusundan çıkmadığını bildirdi.

Çavuşoğlu, KTHY Yönetim Kurulu'nun Atlasjet'in teklifini değerlendirmek amacıyla genel müdürlüğün üst katında toplandığını, konu hakkında uzun görüşmeler olduğunu, ardından zarfı almak için kendisi ve bir yönetim kurulu üyesinin aşağıya indiğini, ancak iki ayrı anahtardan oluşan ihale kutusu açıldığında teklife ilişkin zarfın içinde olmadığının görüldüğünü kaydetti.

Durum sonucunda KTHY içinde soruşturma başlatıldığını ifade eden Çavuşoğlu, KTHY Yönetim Kurulu'nun polisten yardım istediğini, polise ifade de verdiklerini, Başsavcılık'tan ve hukuk müşavirlerinden görüş alıp, bundan sonra ne şekilde hareket edileceğine karar verileceğini söyledi.

Öte yandan, KTHY çalışanları, KTHY Yönetim Kurulu toplantısından önce KTHY Merkez Binası önünde protesto eylemi yaptı. Eyleme siyasi partiler de destek verdi. Öte yandan, Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın çıktığı işletme ortaklığı ihalesinin durdurulması için ara emir verilmesi yönünde başvuru yaptı. Mahkeme DP'nin talebini reddetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler