TGC ilk başkanı Sedat Simavi'yi anıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kuruluşunun 64. yılı dolayısıyla 10 Haziran Perşembe günü Türk basın tarihine adını yazdıran kurucu üyesi ve ilk başkanı Sedat Simavi'yi düzenlediği toplantıyla anıyor.

Yayınlanma: 08.06.2010 - 20:18
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir numaralı kurucu üyesi ve başkanı  (1946-49) Sedat Simavi için düzenlenen anma programı TGC Basın Müzesi’nde saat 14.00’de  TGC Başkanı Orhan Erinç’in yönetiminde gerçekleşecek. Toplantıya benzersiz birikimiyle araştırmacı, duayen gazeteci ve tarihçi Orhan Koloğlu ile çizerimiz Cihan Demirci konuşmacı olarak katılacak.
 
Türk basın tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Sedat Simavi başta Hürriyet olmak üzere birçok önemli gazete ve dergi yayımladı.Türk karikatür sanatının gelişimine katkı sağladı. Harf devriminin yayılması konusunda çalışmalar yaptı. Kurucusu olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bağımsız, ülke sorunlarının çözümüne yapıcı öneriler getiren bir kuruluş olması için büyük çaba harcadı. Onun daha o yıllarda ustamız Sedat Simavi’nin şiar edindiği; “Mecbur kalırsan kalemini kır, sakın satma' ilkesi bugün de basın etiğinin temel ilkesi kabul edilmektedir.

Basın Müzesi: 0212 513 84 58


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler