CHP'den AKP'ye çağrı

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin Anayasa paketini iptali için açtığı davayı şekil yönünden inceleme kararı almasına tepki gösteren AKP'ye yanıt CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'den geldi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 10:54
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi AKP'lilere, "Lütfen buhran yaratmayın. Buhran teşebbüsleri sonuç yaratmayacaktır" diye seslendi.


"Buhran teşebbüsleri sonuç yaratmayacaktır"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de sohbet toplantısı düzenledi. Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. AKP'den gelen açıklamaları "talihsiz" olarak değerlendiren Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi'ne telkin ve tavsiyede bulundukları gerekçesiyle Arınç ve Kuzu'nun Anayasayı ihlal ettiklerini söyledi. AKP'lilere, "Buhran yaratmayın" diye seslenen Hamzaçebi, şöyle dedi:
"Anayasa Mahkemesi'ni baskı altın almaya yönelik bu açıklamaların, Anayasa Mahkemesi'ni etkileyeceğini düşünmüyorum. Ankara'da hakimler var. Buhran teşebbüsleri sonuç yaratmayacaktır."


"CHP'nin hızını kesmeye çalışıyorlar"

Bir gazetecinin Arınç'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Kılıçdaroğlu'nun sonu Baykal gibi olabilir" şeklinde bir açıklaması olduğunu hatırlatmasına Hamzaçebi, şöyle dedi:
"Sayın Başbakan Yardımcısı doğrusu ilginç açıklamalarda bulunuyor. Dünkü açıklaması tabirimi maruz görün, şantaj havasında bir açıklama. Sayın Deniz Baykal'a yönelik gerçekleşen komplonun bir başka şekilde Kılıçdaroğlu için de olabileceğini ifade ediyor. 'Kılıçdaroğlu dikkat etsin Sayın Baykal'a yapılan ona da yapılır ya da yapılabilir' şeklinde bir ifade doğrusu hükümetin, AKP'nin konulara nasıl yaklaştığını göstermesi açısından çok ilginç bir örnektir. Bir tehdit, şantajın ötesinde tehdit havası kokmaktadır. Bir yandan Anayasa Mahkemesi baskı altına alınmaya çalışılırken, bir yandan CHP'nin yakaladığı rüzgarın kesilmesi, o rüzgarın durdurulması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir başka tehdidi yapmaktan da çekinmemektedirler. Ancak bunlar CHP'nin hızını kesmez. CHP tek başına iktidara doğru gitmektedir."


"Ersin ve Tınastepe'nin dokunulmazlıkları kaldırılsın"

Bir gazetecinin, "İki milletvekilinizle (İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe) ilgili Ergenekon davasıyla ilgili Meclis'e fezleke geldi" hatırlatması üzerine Hamzaçebi, "Hiç şaşırmıyorum. İki milletvekilimize yönelik olarak böyle bir fezlekenin TBMM'ye gelmiş olmasını yadırgamıyorum. Kuvvetler ayrılığı demokrasinin teminatıdır. Kuvvetler ayrılığı hükümet tarafından en son örneği Anayasa değişikliğinde görüleceği üzere yok edilmek istenmektedir. Bu fezleke bu çevrede değerlendirmesi gereken fezlekedir. Ben şunu öneriyorum, talep ediyorum. Bu fezlekelerden hiçbir şekilde korkumuz yoktur. Biz TBMM'de oylanarak kabul edilmesi taraftarıyız. Hiçbir endişemiz yoktur. TBMM'de bekleyen bütün fezlekelere yönelik olarak dokunulmazlıkların oylanarak kaldırılması kanaatindeyiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler