PTT'de 'Kargomatik' dönemi

PTT kargoda kargomatik dönem başladı. Kargomatik ile alıcılar şifre yoluyla mesai saatleri dışında da kargolarını alabilecek.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 12:08
Abone Ol google-news

PTT Genel Müdürü Osman Tural düzenlediği basın toplantısı ile "kargomatik"i tanıttı. PTT Genel Müdürü Osman Tural, kargomatik'in kargo alanında ilk kez PTT tarafından Türkiye'de kullanıldığını belirterek, adrese teslim edilmeyen kargoların kargomatikler vasıtasıyla teslim edileceğini kaydetti.


Türkiye'de şu anda 5 adet Kargomatik bulunuyor

Alıcının cep telefonu veya e-mail adresinin alınması şartıyla alıcılara iki tane şifre verileceğini ifade eden Tural, 3 tane Ankara, 2 tane de İstanbul olmak üzere 5 noktada kargomatik kullanılacağını vurguladı. Tural, bunların deneme amaçlı olacağını, vatandaşların talebine göre alıp almayacaklarına karar vereceklerini söyledi. Kargomatikleri Türkiye'de de üretmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Tural, Türkiye'de üretip hem iç piyasanın ihtiyacını karşılayacaklarını hem de başka ülkelere ihraç edeceklerini dile getirdi.

Daha çok yatırım yapmak istiyoruz

Keba Genel Müdürü ve Ceo'su Gerhard Luftensteiner ise Türkiye'ye geldiklerinden beri beklentilerinin hepsinin gerçekleştiğini belirterek, "Büyük bir potansiyel var. PTT modern Türkiye'yi gösteriyor. PTT'yi tanır tanımaz Türkiye'de üretim yapmaya karar verdik. Daha çok yatırım yapmayı daha fazla istihdam yaratmak istiyoruz" dedi.


Kargomatik nasıl kullanılacak

Kabul esnasında alıcının cep telefonu veya e-mail adres bilgilerinin alınması şartıyla adreste teslimi sağlanamayan veya PTT işyerinde teslim işaretli en fazla 35x37x61santimetre boyutlarındaki gönderilerin 7/24 hizmet veren adreslerine en yakın makinelere bırakılması ve müşterilerin bu makinelerden gönderilerini mesai saatleri dışında da alınması sağlanacak. Alıcılara sms veya e-mail yoluyla iki şifre gönderilecek ve alıcı kargosunu bu şifreleri girmesi sonrasında alabilecek. Kargomatikler, Ankara'da Dikmen, Eryaman ve Çayyolu, İstanbul'da Avrupa yakası Bahçelievler Dağıtım ve Toplama Merkezi ile Anadolu Yakası Altunizade Capitol İş Merkezi'nde hizmet verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler