CHP'de Gazze önergesi

CHP, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemiye yönelik saldırısının değerlendirilmesi ile hükümetin bu alandaki sorumluluklarını ne ölçüde yerine getirdiğinin incelenerek ortaya çıkarılması amacıyla TBMM Başkanlığı'na Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 14:00
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekilleri M. Akif Hamzaçebi ile Muharrem İnce imzalı verilen önergede, hükümetin kriz yönetiminde yetersiz kaldığı belirtilerek, şöyle denildi:
"Kriz yönetimi açısından hükümetin ciddi bir yetersizlik sergilediği göze çarpmaktadır. Nitekim hükümet bir risk analizi sonucunda AKP milletvekillerinin yolculuğa katılmalarını sakıncalı görmüş ve engellemiştir. Buna karşılık, müdahale uyarılarına rağmen hükümet, vatandaşlarımızın aynı gemiye binmelerinde bir sakınca görmemiştir."

"Hükümet acz içinde kaldı"

BM Güvenlik Konseyi'nden bir kınama kararı çıkmadığı belirtilen önergede, "İsrail özür dilemekten imtina etmiş, olayların tüm yönleriyle ortaya çıkmasına yarayacak bir uluslar arası araştırma komisyonu kurdurulmamıştır. Hükümet de kendi açısından olayın sorumlularının nasıl cezalandırılacağı konusunda bir yol haritasını oluşturmakta acz içindedir. Bütün bunların yanında İsrail ile askeri, siyasi ve ekonomi ilişkilerimiz alanında alınacak tedbirler konusunda, hükümet içinde şu ana kadar ortak bir görüş oluşturulmadığı yapılan farklı açıklamalardan anlaşılmaktadır" ifadesi kullanıldı.

"Hükümetin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği araştırılmalı"

Saldırının TBMM'de araştırılmasını istenilerek, "İsrail'in insanlık dışı saldırısının siyasi ve hukuki açılardan değerlendirilmesi ve alınacak önlemlerin belirlenmesi ile hükümetin bu alandaki sorumluluklarını ne ölçüde yerine getirdiğinin incelenerek ortaya çıkarılması amacıyla Anayasa'nın 98. TBMM İçztüzüğü'nün 104 ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler