Burgaz-Dedeağaç boru hattı askıya alınabilir

Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko, Bulgaristan'ın bu yıl sonbahara kadar projenin nasıl geliştirileceği konusunda bir karar almaması halinde Burgaz-Dedeağaç petrol boru hattının askıya alınabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 14:29
Abone Ol google-news

Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko, Moskova'da gazetecilerin Bulgaristan'ın Burgaz-Dedeağaç petrol boru hattı konusunda ne zaman karara varacağı yolundaki sorusu üzerine, "Nereye kadar ilerleyebileceğimizi anlamalıyız. Projeyi durduracağımızı söylemiyorum ama Bulgaristan'ın pozisyonu anlayana kadar bunu askıya alacağız ve projeyi finanse etmeyi durduracağız" dedi.

Projenin şu anda neredeyse askıya alındığını, Rusya'nın bu sonbahara kadar yapılması gereken ödemeyi yaptığını ve dolayısıyla sonbahara kadar bir karar almaları gerektiğini ifade eden Şmatko, "Bugün Burgaz-Dedeağaç projesinin pratikte askıya alındığı tespitini yapmak zorundayız" diye konuştu.

Şmatko, geçen yıl aralık ayında Rusya-Bulgaristan hükümetlerarası komisyon toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın Burgaz-Dedeağaç petrol boru hattı da dahil olmak üzere Rusya ile ikili enerji projelerini geliştirmek istediğini söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler