Adnan Polat'tan Galatasaraylılar'a çağrı

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı kulübün üyelerine, 26 Haziran'da yapılacak Tüzük Tadili Kongresi'ne katılma çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 16:08
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü'nün Divan Kurulu'nun Haziran ayı olağan toplantısında söz alan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, ''Tüm Galatasaraylılar'dan istirham ediyorum, lütfen tüzük kongresine gelin, tüzük bizim anayasamızdır, sahip çıkalım ve bu konuyu kapatalım'' dedi. Adnan Polat, Tüzük Komisyonu'nun yaptığı değişiklerle ilgili bazı itirazların olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Bazı maddelerin değiştirilmesi konusunda talepler oldu. Son toplantıda 26 maddede bu taleplere göre düzeltilme yapıldı. Benim açımdan bu tüzük, Divan Kurulunun oluşturmuş olduğu bir kurul tarafından hazırlanmıştır. Ancak bu tüzük Galatasaray'ın tüzüğüdür, Divan Kurulunun tüzüğüdür, bizim tüzüğümüzdür. Bu çalışma redakte edilerek, genel kurula getirilmiştir. Önemli ulan tabu haline gelmiş bu kongrenin açılabiliyor hale gelmesiydi. Bununla ilgili endişelerimiz var. Bu konuda arkadaşlarımız kendi hazırladıkları tüzüklerle bana geldiler. Oturup tek tek karşılaştırma yaptığımız vakit, bunların hazırladığı tüzük ile komisyonun hazırladığı tüzük arasında çok belirgin bir fark yoktu.''

Polat, şöyle devam etti: ''Sadece iki maddeye isyan ediyorlardı. Bu maddelerden birisi Galatasaray Lisesi'nden mezun olan üyelerimize 35 yaşına kadar üye imkanı veriyor, bu yaştan sonra normal, dışardan bir üye gibi kulübe üye olmasını öngörüyordu. Baktığınız vakit, yılda bir ya da iki kişi bu şekilde üye oluyordu. Yani bu bizim hayatımızı etkileyen bir madde değil. Dolayısıyla bu maddenin kalkmasını istiyordu. İkincisi de Galatasaray Lisesi mezunlarından bir grup arkadaşımız, ''Herkes Galatasaray Lisesi'ne verilen imtiyazlardan rahatsız. Hal böyleyken siz Galatasaray Üniversitesi için yeni bir imtiyaz getiriyorsunuz. Bu iki maddeyle ilgili sesimize kulak verirseniz biz oraya gelip her türlü katkıda bulunacağız' dediler. Biz yapacağımız çalışmalarla bir şekilde Galatasaray Üniversitesi'ndekileri de alacaktık. Dolayısıyla bizim size gönderdiğimiz o kitapçık ile kongre salonunda dağıttığımız kitapçık arasındaki fark bunlardır.''

'Uzarsa vaktimizi alır'

Adnan Polat, 26 Haziran'da tüzük tadiliyle ilgili yapılacak kongrede bu konuyu kapatmak istediklerini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: ''30 senelik tüzüğümüzün 162 maddesi var. Bunların yüzde 99'unda herkes mutabık. İki, üç madde var, bunlarla ilgili de arkadaşlarımız değişiklik istiyor. Onların görüşlerini alacağız. Eğer 'Tamam, mutabıkız' diyorlarsa o zaman Galatasaray'da tüzük ile ilgili aykırı bir fikrin çıkmaması lazım. 26 Haziran'da genel kurulun bu tüzüğü geçirmesi lazım. Aksi takdirde bu tüzük kongresi uzar. Yönetim olarak vaktimizi harcar, enerjimizi alır. Bu tüzükle bu kadar detaylı uğraştığımız zaman bizim diğer işlerimiz zarar görür. O yüzden tüm Galatasaraylılar'dan istirham ediyorum, lütfen tüzük kongresine gelin, tüzük bizim anayasamızdır. Gelip Galatasaray anayasasına sahip çıkalım ve bu konuyu kapatalım, tüzük de tabu olmaktan çıksın.''

'Kimse 'Ben küstüm oynamıyorum' diyemez'

Galatasaray Kulübü'nün kurumsal yapılanmasıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Adnan Polat, şunları kaydetti: ''Federasyon bir hafta evvel UEFA ve FIFA'nın 2012 mali ve idari kriterleriyle ilgili bir kitap yolladı. Kulüplerin ve bağlı şirketlerinin bu mali ve idari kriterlere uyma zorunluluğu var. 2012 yılından itibaren bu kriterlere uymayan kulüpler, lisans alamayabilecekler, Avrupa kupalarına alınmayacaklar. Dolayısıyla bu kadar ağır kriterlerin olduğu ve önümüzde 2 yılın olduğu bir dönemde biz Galatasaray'ı bu tarihteki şartları karşılayabilecek normlara getirmek zorundayız. Galatasaray'ın kurumsal yapılanması, kurumsal organizasyonu ve UEFA kriterlerine uyabilmesi için bazı çalışmaları yaptık bitirdik. O yüzden kimse çıkıp 'Ben devre dışı bırakıldım, benim yetkilerim alındı. Ben küstüm, oynamıyorum, diyemez.' Galatasaray'ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa ben onu yapmaya mecburum. Çünkü Galatasaray Genel Kurulu, Galatasaray'ın haklarını korumamız için bize bu göreve getirdi.''

Galatasaray'ın en önemli projesinin Galatasaray Futbol A.Ş. ile Sportif A.Ş. şirketlerinin birleşmesi olduğunu anlatan Adnan Polat, ''Prosedürlerde o da bir noktaya geldi. Normal prosedür, yasal süreçlerden dolayı Ağostus ayının içinde bitecek ve Galatasaray bu beladan kurtulacak. 1 Eylül'den itibaren de Galatasaray'ın idari organizasyonel, UEFA kriterlerine uygun yapılanması da bitmiş olacak'' diye konuştu. Başkan Polat, profesyonel kişilerle çalışacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bundan bir ay evvel ABD'nin en büyük 5 organizasyon firmasından birisini görevlendirdik. Şu anda bile burada olmayan Yönetim Kurulu üyelerinin bir bölümü o görüşmeleri yapıyor. Bu firma önümüzdeki bir ayda kurumsal organizasyonel yapısını önümüze koyacak. Birçok isim geçiyor. Bu işi yönetebilecek insanın görev profilini bize tanıtacak. Bakacağız, bizim mevcut arkadaşlarımız uyuyor mu uymuyor mu? Uyanlar bizimle beraber olacak, uymayanların yerine alternatifler arayacağız. Galatasaray bundan sonra kulübün dışında diğer şirketlerinde, bir şirket yönetim felsefesiyle yönetilecek. Galatasaray'ın konsolide değeri üç sene evvel 100 milyon lirayı zor bulurken bugün 300 milyon lirayı geçmiş durumdayız. Galatasaray artık bundan sonra part-time yönetilemez. Burayı prefesyonel insanların full-time yönetmesi lazım.'' Adnan Polat, önümüzdeki ayda yapılacak Divan Kurulu toplantısında şirketlerin yapısı ve bütçeleriyle ilgili ayrıntılı şekilde üyeleri bilgilendireceğini ifade etti.
 

'Medya, yönetim kurulu üyelerimizi malzeme yapmaya başladı'

Adnan Polat, medyada Galatasaray Kulübü ile ilgili gerçek dışı haberlerin yer aldığını ifade ederek, ''Böyle bir durumda medya, yönetim kurulu üyelerimizi malzeme yapmaya başladı. 'Yok efendim Galatasaray'ın 3 başkan adayı varmış, yok efendim o küsmüş gidiyormuş'. Galatasaray'ın yönetiminde bulunan arkadaşlarımız, Galatasaray'ın kültürünü çok iyi bilen insanlar. Seçilmiş bir yönetimin içerisinde hiçbir yönetici 3 başkan adayı olduğunu telafuz bile etmez. Varsa öyle bir arzusu gelir, Galatasaray Kulübü başkanı ile konuşur kendisini ona göre tanımlandırır. Maalesef medyamızda aralarından bir tanesi ve bazen iki üç tanesi bir araya gelip, 'Bir hikaye yaratalım' diyor. Bakıyorsunuz 3 yerde gerçek olmayan haberler çıkıyor. Dolayısıyla 3 yerde çıkınca herkes doğru olduğuna inanıyor. Diğer basın mensupları görünce onlar da harekete geçiyorlar. Diğer medyada yer alınca bu haberi yapan 3 kişi de inanmaya başlıyor. Lütfen haberlerinizi, yorumlarınızı ve eleştirilerinizi yapın, biz saygı duyuyoruz. Ama lütfen kamuoyunu ve Galatasaraylılar'ı yanıltmayın, doğru haberler yapın'' değerlendirmesini yaptı.
 

Projeler

Tesisleşmeye büyük önem verdiklerini belirten Adnan Polat, ''Florya'da yapılacak voleybol salonumuzun projesi bitmiş vaziyette. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün onayına gitti. Önümüzdeki pazartesi günü gelecek. Bakırköy Belediye Başkanımızla görüştük, oradan onayın gelmesi halinde bize çok kısa sürede ruhsatı verilecektir. Biz de 1500 kişilik voleybol salonu yapıyoruz. Bütün sporcularımız bir arada olacak. Tahmin ediyorum bir ay içinde orada temel atmış olacağız'' diye konuştu. Kalamış Tesisleri ile ilgili projeleri de olduğunu ifade eden Polat, ''Biz oranın inşaatına ekim ve kasım ayında başlamak istiyoruz. Derme çatma binaların hepsini yıkıp, orayı doğru düzgün bir şekilde yapıp, gelecek hazirana kadar bitirmek istiyoruz'' dedi.

Polat, daha önce 3. Boğaz Köprüsü Projesi gündeme gelmeden Riva arazisini değerlendirmeyeceklerini söylediğini hatırlatarak, ''3. Boğaz Köprüsü şu anda gündemde. Arazinin o zamanki değeri, 60-65 milyon civarındaydı. Tahmin ediyorum bugün 200 milyon dolar değere sahip olacak. Belki o gün satıp, banka borçlarını kapatmış olabilirdik. Şu an Riva'nın değeri 200 milyon civarında. Sabretmek lazım, zamanını beklemek lazım'' dedi. Galatasaray Kulübü'nün merkezini Türk Telekom Arena'ya almak istediklerini belirten Polat, boşalacak Mecidiyeköy'deki çadırın olduğu arazi ile Taksim Hasnun Galip Sokak'taki binayı da farklı bir şekilde değerlendirmek istediklerini anlattı.
 

'Bardağın dolu tarafı gösterilmiyor'

Amatör sporlarda ilk defa bayan basketbol ve erkek voleybol takımları için sponsor bulduklarını anlatan Adnan Polat, ''Siz rakibimizin almış olduğu bu son dönemdeki başarıları, bu dönemin yatırımı olarak mı görüyorsunuz? 5-6 yıllık yatırımın sonuçları bunlar. Bu süreçleri yaşamadan olmaz. Bana diyorlar ki 'Fenerbahçe'ye hiç bu kadar yenilmemiştik, bayan basketbolda son 3-4 senede' Doğru, yenilmemiştik, çünkü Galatasaray ikinci ligdeydi ve Fenerbahçe ile karşılaşmıyordu. Amatör sporlarda bir yatırım süreci yaşamamız lazım'' diye konuştu. Yaptıkları çalışmaların görülmediğini savunan Polat, ''Uğraştığımız çok şey var ama maalesef bardağın hiç dolu tarafı gösterilmiyor. Hep boş tarafı gösteriliyor. Maalesef medyamız da bir iki tane çarpık şeyi göstererek, kamu hizmeti yaptığını düşünüyor. Biz yönetim olarak dimdik ayaktayız ve Galatasaray'ın başlatığı projeleri bitireceğiz'' dedi.

Adnan Polat, bundan sonra her ay yapacağı basın toplantılarıyla kamuoyunu bilgilendireceğini dile getirerek, ''Biz konuşmayarak, insanların kendi kafalarında yazma çizme imkanı veriyoruz. Bundan sonra ayda bir kez basın toplantısı yaparak, kamuoyunu bilgilendireceğim. Sportif başarısızlık beni de üzüyor, ama dediğim gibi hakikaten büyük Galatasaray'ın küçük bir detayı. Burada alınan neticelerde üzüntünün en büyüğünü bizler yaşıyoruz. Sizler de üzülüyorsunuz. Ama bazen süreç içinde başarı olmayabiliyor. Fakat benim için önemli olan kurumsal yapılanmanın tamamlanması, sportif başarı ondan sonra nasıl olsa gelecektir'' diyerek sözlerini tamamladı.
 

Yeni stadın son durumu

Toplantıda, üyelere kulübün yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumuyla ilgili bilgi de verildi. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, barkovizyon görüntüleri eşliğinde stat inşaatında gelinen son durum hakkında üyelere bilgi aktarırken, Yönetim Kurulu üyesi Işın Çelebi ise yaptıkları çalışmaları anlattı. Çelebi, Türk Telekom Arena projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, ''Çok iftihar edeceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalacaksınız. En önemli noktaya geldik. 29 Ekim tarihine kadar ince işleri yapılacak. Bu koca uzay üssünün beyni takılıyor, kalbi takılıyor, damarları monte ediliyor... Bunların işleyişi gündeme gelecek. Galatasaray futbol takımı 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında burada futbol oynamaya başlayacak. Ama stadın oturması bir yıllık bir süre alacak'' diye konuştu.

Türk Telekom Arena'nın Avrupa'nın en önemli statlarından biri olacağını ifade eden Çelebi, ''Hala engel olmaya çalışan arkadaşlarımız var, inanılmaz bir çabayla. Biz ne kadar pozitif anlamda ileriye gitmek için uğraşıyorsak, durması ve geriye gitmesi için uğraşanlar da inanılmaz bir çabayla hala savaşa devam ediyorlar. Ama bu sizin zaferinizle sonuçlanacak'' dedi.
 

Basın mensupları dışarı çıkarıldı

Divan Kurulu toplantısı başladıktan sonra başkan İrfan Aktar, özel görüşmeler yapacaklarını belirterek, basın mensuplarından kısa bir süreliğine dışarıya çıkmalarını istedi. Ancak, tüzük çalışmalarıyla ilgili olduğu öğrenilen görüşmeler uzayınca, basın mensupları yaklaşık 1 saat sonra salona alındı. Öte yandan, toplantıya katılımın çok düşük olduğunu gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler