Ergenekon davasının 151. duruşma

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırı davalarıyla birleştirilen birinci Ergenekon davasının bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 07:34
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salondaki duruşmaya emekli tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık katıldı.

Bu davayla birleştirilen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ''Vatanseverler'' davası dosyasının tutuksuz sanığı olan ancak başka suçtan tutuklu bulunan Ahmet Cinali ile tutuksuz sanık avukat Fuat Turgut da duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Ergün Poyraz, Doğu Perinçek, Nusret Senem, Hikmet Çiçek, Hayrettin Ertekin ve Hüseyin Görüm, duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, çapraz sorgu yapılması için Fuat Turgut'u kürsüye çağırdı. Duruşma, Turgut'un savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını yanıtlamasıyla devam ediyor.

 

"Bizi yargılayanlar utansın"

Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanıklarından avukat Fuat Turgut, ''Ergenekon'dan yargılanmaktan utanmıyorum. Bizi yargılatanlar utansın'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusu yapılan Fuat Turgut, cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın sorularını yanıtladı.

Tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz ile 100'den fazla telefon görüşmeleri bulunduğu hatırlatılan Turgut, Kerinçsiz'in avukat arkadaşı olduğunu, İstanbul'daki dava dosyalarıyla ilgili Kerinçsiz'i aradığını söyledi.

Turgut, mesleki ve insani münasebetlerden dolayı görüştüğü Kerinçsiz ile ''Türk düşmanları'' ile ilgili konuları da konuşmuş olabileceğini ifade etti.

Turgut, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le ne zamandan beri tanıştığına ilişkin soru üzerine de şimdi saygıyla selamladığını belirttiği Perinçek'in 1980'li yıllarda sevmedikleri arasında olduğunu söyledi.

Son zamanlarda partinin yayınladığı milli hükümet programının çok hoşuna gittiğini belirten Turgut, ''Marksist, Leninist çizgiden Atatürkçü çizgiye ulaşmaları hoşuma gitti. Ankara'da bulunduğum sırada Perinçek'in yanına uğradım. İlk ziyaretim ve tanışıklığım budur. İşçi Partisi'nin gösterilerde Türk bayrağı taşıması hoşuma gidiyor'' diye konuştu.

İzmir'deki ev sahibinin oğlunun İşçi Partisinin Konak İlçe Başkanı olduğunu, kendisini partiye katılmaya davet ettiği belirten Turgut, ancak öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink davasında azmettirici olarak yargılanan Yasin Hayal'in avukatlığını aldığını açıklamasının ardından parti yönetiminin müracaatını uygun görmediğini açıkladığını kaydetti.

Turgut, başka bir soruyu cevaplandırırken de milliyetçi, devrimci ihtilal istediğini, askeri ihtilal istemediğini söyledi.

Susurluk'taki trafik kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ, eski MİT görevlisi Korkut Eken, davanın tutuklu sanıkları Muzaffer Tekin ve Fikret Emek'i tanımadığını belirten Turgut, ''Yiğit insanlar. Ülkemiz ve milletimiz adına hangi hizmetleri yaptıklarını bilirim. Kocadağ ile öbür dünyada bir araya geliriz inşallah'' diye konuştu.

 

Duruşma yarın ertelendi

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırı davalarıyla birleştirilen birinci Ergenekon davasının bir sonraki duruşması yarın yapılacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık avukat Fuat Turgut, üye hakimler Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu'nun sorularını yanıtladı.
Turgut, terör örgütü PKK'nın hedefi olduğu için korunduğunu belirterek, ancak resmi değil gayri resmi korunduğunu söyledi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler