'Kıbrıs sorununu çözmek daha mümkün'

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ''Kıbrıs sorununun çözümünün düne göre bugün daha mümkün olduğunu'' ifade ederek, Kıbrıs sorununu artık çözmek zorunda olduklarını, bunun için, uluslararası toplumun da desteğini alarak, bütün marifetlerini kullanmaları gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 13:52
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile kapsamlı müzakereler çerçevesinde dün yaptığı görüşmenin, karşılıklı anlayış bakımından ''oldukça iyi geçtiğini'' açıkladı.

Cumhurbaşkanı Talat, KKTC Kamu-Sen'in 24. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sadece Rumlarla değil, hayatın her alanında zorluklar olduğunu, ama kararlılıkla yollarına devam edeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Kıbrıs sorununu biz artık çözmek zorundayız, bu sorun yeterince uzadı. Bu sorunu çözebilmek için bütün marifetimizi, bütün becerimizi kullanacağız. Uluslararası topluluğun da desteğini alacağız, almak için uğraşacağız. Uluslararası topluluğun desteğini de alarak bu süreci sonuna kadar götüreceğiz.''

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) aleyhlerinde bir karar alındığını, ancak AKPM'ye küsmediklerini, AKPM ile çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Talat, ''Çünkü eğer Kıbrıs sorununu çözmek istiyorsak, sadece Rum tarafıyla müzakere yetmiyor, aynı zamanda uluslararası desteği de yanımıza almak zorundayız'' dedi.

 

Hristofyas'a verilen kredi

Kıbrıs Rum kesiminde yapılan seçimleri Hristofyas'ın kazanması ile uluslararası toplumun Hristofyas'a bir ''kredi'' verdiğini, Tasos Papadopulos'dan sonra kim gelse aynı kredinin verileceğini kaydeden Talat, aynı krediyi Hristofyas'a kendisinin de verdiğini, Hristofyas'ın kendileriyle işbirliği yapıp, Kıbrıs sorununu çözme yolunda ilerlerse bu krediyi haketmiş olacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler