"Türkiye yolsuzluklar batağına saplanmıştır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi Türkiye'yi yolsuzluklardan kurtarmak iddiasıyla iktidara gelen AKP'nin Türkiye'yi daha da kötüye götürdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 13:52
Abone Ol google-news

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde uygulayacakları stratejileri belirlemek ve partililerle görüş alışverişinde bulunmak üzere Kırşehir'e gelen  Cevdet Selvi, CHP İl Başkanlığı binasında partililere hitap etti.

Selvi, 2002 yılında büyük vaatlerde bulunarak iktidara gelen AKP'nin bunların hiçbirini gerçekleştiremediğini ileri sürdü.

Selvi, ''Siyasetçiler her gün bir yolsuzluk olayıyla karşımıza çıkıyor. Yoksulluğu, işsizliği önleyeceğini ileri süren AKP, Türkiye'yi yoksul bir ülke haline getirmiş, işsizler ordusu her geçen gün artmıştır. İktidara inanarak oy veren insanlar, 6 yıldır sabırla bekledi ve AKP'nin hiçbir vaadini gerçekleştiremediğini gördü. Hizmet getiremeyenler, zimmetine geçirdi. Dokunulmazlıkları kaldıramadılar, çünkü yolsuzluk batağının içine saplandılar'' dedi.

'Minareyi çalan kılıfını hazırlar' diyenlerin kılıf bulamadığını ifade eden Selvi, ''Bazıları yolsuzluklara boyun eğdi. Bırakıp gittiler mi? Hayır. Belediyelerde yolsuzluklar devam ediyor. Kırşehir'de de orantısız yolsuzluk ve yağmalamalar açıkça ortada. Bu yolsuzluklara yurttaşlarımız artık tahammül edemeyecek duruma gelmiştir'' şeklinde konuştu.

Devletin 500 milyar dolar, özel sektörün 150 milyar dolar borcu olduğunu kaydeden Cevdet Selvi, şunları söyledi:
''Halk kredi kartları borçlarıyla iflas etmiştir. Ekonomik kriz tüm dünyayı kasıp kavururken iktidar 'bize hiçbir şey olmaz' diyerek hazırlıksız yakalanmıştır. Bunun faturasını köylü, işçi, memur, emekli, dar gelirli halkımız ödeyecektir.''

Selvi, yerel seçimlere tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için iddialı hazırlandıklarını, herkesi kucaklayarak, şikayet ederek değil birlik ve beraberlik içinde çalışarak iş başına gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler