TBMM Gençlik Komitesi iş başı yaptı

Gençlerin, sorunlarını ve önerilerini Parlamentoda dile getirebilmesi için oluşturulan TBMM Gençlik Komitesi, faaliyetlerine başladı.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 09:02
Abone Ol google-news

AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, ortak basın toplantısı düzenleyerek komiteyi tanıttı.

MHP'li Atilla Kaya, yaklaşık 2 ay önce, bir grup gencin kendilerine müracaat ederek, Parlamento çatısı altında bir komite oluşturmak istediklerini bildirdiklerini söyledi. Konunun TBMM Başkanlığı'na iletildiğini ve milletvekillerinin bilgilendirildiğini belirten Kaya, yapılan görüşmelerde komitenin kurulmasına olumlu bakıldığını söyledi. Kaya, Türkiye'nin genç nüfusunun oranının dikkate alındığında, böyle bir komitenin ülke açısından yararlı faaliyetlerde bulunacağına inandığını ifade etti.

CHP'li Muharrem İnce de gençlerin Meclis çatısı altında örgütlenmesini desteklediklerini dile getirdi. İnce, gençlerin fikirlerini değerlendireceklerini ve sorunlarına çözüm oluşturmak için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

AKP'li Kürşad Tüzmen ise Türkiye'deki en önemli kaynağın gençlik olduğunu vurguladı. AB ülkelerinde nüfusun azalma eğiliminde olduğuna dikkati çeken Tüzmen, bu durumda Türkiye'nin önemli bir avantajı elinde bulundurduğunu söyledi.

Gençler adına konuşan Ahmet Biberci de TBMM Gençlik Komitesi'nin, Meclis Başkanlığı'nın olumlu yanıtının ardından 7 Nisan 2010 tarihinde kurulduğunu ve artık Parlamento zemininde faaliyetlerine başlayacağını ifade etti. Biberci, amaçlarının, Mecliste gençleri ilgilendiren yasama çalışmalarında fikirlerini sunmak ve milletvekillerine gençlerin sorunlarını ve beklentilerini ulaştırabilmek olduğunu anlattı.

Ahmet Biberci, Türkiye'deki gençlerin kendileriyle irtibata geçerek, sorunlarını ve fikirlerini paylaşabileceğini bildirdi. Biberci, ilk etapta milletvekilleri ve komitedeki gençlerin bulunduğu bir genel kurul oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler