"Yanımızda Türkiye var"

Brezilya Dışişleri Bakanı Amorin, ülkesinin ve Türkiye'nin "hayır" dediği, İran'a yaptırımlara ilişkin BM Güvenlik Konseyi oylamasından sonra "Tecrit edilmiş hissetmiyoruz, yanımızda demokratik bir ülke ve NATO üyesi Türkiye var" dedi.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 09:26
Abone Ol google-news

BM Güvenlik Konseyi'nin yeni yaptırımları Türkiye ve Brezilya'nın karşı çıkmasına rağmen 12 oy ile benimsemesinin ardından Brezilya Parlamentosu'nda konuşan Celso Amorin, "Tecrit edilmiş hissetmiyoruz, yanımızda demokratik bir ülke ve NATO üyesi Türkiye var" sözlerini kullandı.

Amorin, ayrıca, İran'ın bir nükleer tehdide dönüşmesi olasılığına ilişkin "İran ile ortak sınırı olduğu için ilk kaygı duyacak ülkenin Türkiye olacağı"nı da söyledi.

Amorin'in açıklamalarını yansıtan İspanyol El Pais gazetesi de, Brezilya'daki tepkileri yansıttığı Rio de Janeiro kaynaklı haberinde "Siyasi analistlerin ilk yorumlarına göre, Brezilya'nın hayır oyu, son dönemde gerginleşen, (Cumhurbaşkanı) Lula ile Amerikan Başkanı Barack Obama arasındaki ilişkilerde yeri bir çatlak yarattı" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler