TEKEL'e destek olan sendikacılara soruşturma

TEKEL işçilerine destek amacı ile 26 Mayıs tarihinde yapılan genel grev ile ilgili olarak Batman'da çalışma yürüten 27 sendikacı hakkında, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 11:58
Abone Ol google-news

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Salih Erol, sendika binasında yaptığı açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Batman'da genel grev çalışmaları yürüten TEKEL işçilerine destek veren 27 sendikacıya, ''Türk Ceza Kanununun 217. Maddesi ve Anayasanın 54. maddelerine muhalefet'' suçundan soruşturma açıldığını söyledi.

Daha önce bu tür soruşturmaların sendika ve konfederasyonlara açıldığını, Türkiye'de ilk defa böyle bir soruşturmanın kişilere yönelik açıldığını ifade eden Erol, şöyle dedi:
''Türkiye'nin hiçbir yerinde yapılmayan uygulama Batman'da yapıldı. Biz, bu soruşturmayı bir talihsizlik olarak gördüğümüzü buradan bir kez daha belirtiyoruz. Umarız yapılmak istenen sadece soruşturma düzeyinde kalır. Aksi durumda, tüm örgütlü gücümüzü de arkamıza alarak bu oyunu da bozacağımızı da bir kez daha herkesin bilmesinde yarar görüyoruz. Bize sendikasızlığı dayatanlar, bize eylemsizliği dayatanlar, şunu çok iyi bilmelidirler. Biz onların onayı ile kurulan, yine onların onayları ile sadece kendilerinden istendiğinde tepki gösteren veya eylem yapan sendikalardan değiliz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler