Ankara'da festival zamanı

Bu yıl 7'ncisi yapılacak olan ''Gölbaşı Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali'' Başkentteki hafta sonu etkinlikleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 14:02
Abone Ol google-news

Gölbaşı Belediyesi'nin ''Değişim Festivalle Taçlanıyor'' sloganıyla Ankaralıları davet ettiği festival, yarın açılış töreni ile başlayacak. 12-13 Haziran tarihlerinde de devam edecek festivalle hem yurt dışından gelen konuklar hem de Ankaralılar Gölbaşı'nın doğal güzellikleriyle tanışma fırsatı bulacak. Mogan Gölü'nün kıyısında kurulan festival alanında ise konserler, halk oyunları, sokak gösterilerinin yanı sıra ressamların, müzisyenlerin ve karikatüristlerin de yer alacağı bir ''kültür ve sanat sokağı'' oluşturulacak.

Üç gün sürecek festival kapsamında düzenlenecek olan açık hava konserlerinde ünlü rock sanatçısı Kıraç Cumartesi günü 21.00'de, Türk halk müziği sanatçısı Gülşen Kutlu ise Pazar günü 21.00'de hayranlarıyla buluşacak.

Bu arada Ankara Yelken Kulübü'nün Mogan Gölü'nde gerçekleştireceği yelken yarışması ile yamaç paraşütçülerinin gösteri uçuşları da festivalin en renkli etkinliklerinden biri olacak.


Bala'da hasat ve kültür festivali

Bala ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen ''19. Bala Kültür ve Hasat Festivali'' hafta sonu tatil programına eklenebilecek bir diğer etkinliklerden biri. Bala Belediyesi ile Balalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği festival, 12 Haziran cumartesi günü belediye binası önünde mehteran takımının katılacağı törenle başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konser vereceği etkinliklerde dans ve sirk gösterileri yer alacak. Aynı günün akşamında ise Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Özcan, Balalılara türkü ziyafeti verecek.

Festivalin ikinci gününde ise Çankaya Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ve sanatçı Gülperi'nin konseri yer alırken, Hacettepe Üniversitesi Bala Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler de düzenlenen törenle diplomalarını alacak. Etkinliğin en renkli anı ise ''Festival Ağalığı''nın devir teslim töreni olacak. Geçen yılın festival ağası olan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ağalık kispetini seçilecek olan yeni ağaya devredecek.

Bala'daki festivalin sürpriz ismi ise sinema sanatçısı Kenan İmirzalıoğlu. Aynı zamanda Balalı olan İmirzalıoğlu, hem hemşehrileriyle hasret giderme fırsatı bulacak hem de Ankaralı hayranlarıyla bir araya gelecek. Festival, Türk Halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay ve Yıldız Çam konserinin ardından düzenlenecek havai fişek gösterisi ile son bulacak. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediyesi festivale katılmak isteyenler için Ankara'dan Bala'ya ücretsiz otobüsler seferleri düzenleyecek.


"Lösemili Çocuklar Köyü"nde panayır

Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından geçen yıl açılışı yapılan ''Lösemili Çocuklar Köyü'', 13 Haziran Pazar günü ''Yaza Merhaba'' panayırı ile kapılarını ziyaretçilerine açıyor.
Ankara'ya tedavi olmaya gelen lösemili ve kanserli çocuklar ile ailelerinin konakladığı tesislerde düzenlenecek panayırda, canlı müzik keyfinin yanı sıra, radyo program sunucuları da gün boyu misafirlere seslenecek. Panayırda açılacak oyun sokağında çocuklar için animasyon gösterilerinden yogaya, kum boyamadan midilliye kadar pek çok sürpriz bekliyor. Ayrıca dans gösterileri ve sanat atölyelerinin de yer alacağı panayırda rengarenk uçurtmalar gökyüzünü süsleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler