BDP milletvekilleri Demirtaş ve Ayna'nın talimatla ifadeleri

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın, haklarında devam eden davalar kapsamında talimatla ifadelerinin alınması konusunda daha önce çıkartılan ''zorla mahkemeye getirme'' emrinin ifası için bir kez daha müzekkere yazılmasına karar verildi.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 21:04
Abone Ol google-news

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın başka illerde yargılandıkları davalar kapsamında görülen talimat duruşmalarına katılan olmadı.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün, Ayna ve Demirtaş'ın zorla getirilmesi konusundaki mahkeme emirlerine dün itibarıyla verdiği cevapta, emirlerin yerine getirilmemesine ilişkin nedenlerin yer aldığı ifade edildi. Cumhuriyet savcısı, günsüz zorla getirme müzekkeresinin infazının beklenilmesini istedi.

Mahkeme, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş hakkında, CMK'nın 146. ve 199. maddelerine göre çıkartılan günsüz zorla getirme emirlerinin yerine getirilmesi için bir kez daha müzekkere yazılmasına karar verdi. Günsüz zorla getirme müzekkeresinin yerine getirilmesi konusunun, yasal ihtar yapılmak suretiyle bizzat İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesini ve yerine getirilmesinin istenmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmaları erteledi. ''Terör örgütünün propagandasını yaptıkları'' iddiasıyla Demirtaş Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ayna ise Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler