Ergenekon'da tahliye

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 4 avukat, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 09:21
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 4 avukat tahliye edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliğince tutuklanan avukatlar Mehmet Cengiz, Ali Hadi Emre, Tülay Bekar ve Kutbettin Kaya'nın bu hallerine avukatları tarafından yapılan itiraz, aynı mahkemenin heyeti tarafından değerlendirildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu avukatlar Cengiz, Emre, Bekar ve Kaya'nın tahliye edilmelerini kararlaştırdı.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra 5 Haziran'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Cengiz, Emre, Bekar ve Kaya, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları istemiyle gönderildikleri İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanarak cezaevine konulmuştu.


''Soruşturma yargı ve savunma duvarına tosladı"

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra bugün tahliye edilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Ergenekon soruşturmasının yargı ve savunma duvarına tosladığını ileri sürdü.

İP İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Cengiz, Ergenekon soruşturmasını eleştirerek, ''Silivri Cezaevi, bu tertibi düzenleyenler için hazır bekletilmelidir. Yüksek yargı nihayetinde onları orada misafir edecektir'' diye konuştu.
Basın açıklaması sırasında çeşitli pankartlar açarak sloganlar atan partililer, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler