Belçika: Türkiye konumunu ilerletti

AB dönem başkanlığını gelecek ay başında İspanya'dan devralmaya hazırlanan Belçika, AB'nin son yıllarda dünyadaki konumunu ilerleten Türkiye ile ilişkileri yeniden tanımlaması gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 10:11
Abone Ol google-news

Düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezinde dönem başkanlığı önceliklerini anlatan Belçika'nın AB daimi temsilcisi Jean de Ruyt, "Türkiye ile başlattığımız katılım müzakerelerini devam ettirmek zorundayız. Müzakereleri ilerletmek için, yeni fasıllarda müzakereleri başlatmak için elimizden gelen çabayı gösterme konusunda kararlıyız" diye konuştu.

Türkiye'nin katılım müzakerelerinde çok hızlı ilerleme sağlayamayacaklarının farkında olduklarını belirten Jean de Ruyt, "Çünkü Türkiye de bunun için gereken yasal düzenlemeleri TBMM'den hızlı geçirmiyor" dedi.

Belçika'nın Türkiye'nin katılım sürecinin canlı tutulmasına büyük önem verdiğini vurgulayan de Ruyt, "Siyasi engeller olsa da Türkiye ile müzakereleri durduramayız. Devam etmemiz gerekiyor ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadesini kullandı.

Belçika'nın AB Daimi Temsilcisi de Ruyt, "Türkiye dünyadaki konumunu ilerletti. O halde AB dünyanın geri kalanıyla ilişkilerini yeniden dengelerken Türkiye de bu sürecin parçası olacak. Bunun için dış politikayı ilgilendiren birçok neden var" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler