CHP'li Öymen: Türkiye otoriter rejime kayıyor

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, Türkiye'nin eksen kayması yaşadığını savunarak, "Burada önemli olan Türkiye'nin Cumhuriyet ilkeleri ile birlikte benimsediği ilkelerden kaymasıdır. Özgürlükler, çağdaş değerleri benimsemesi değerlerinde gerileme var. Ortadoğu eksenine doğru kayıyor. Din, gelenek ve otoriter rejime, oraya doğru kayıyor" diye konuştu.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 11:08
Abone Ol google-news

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, Türkiye'nin, İran'a yaptırım tasarısına BM'de ret oyu vermesinin ardından bir eksen kayması yaşandığını belirterek, şöyle dedi:
"Eksen kayması yaşanıyor. Burada önemli olan Türkiye'nin Cumhuriyet ilkeleri ile birlikte benimsediği ilkelerden kaymasıdır. Özgürlükler, çağdaş değerleri benimsemesi değerlerinde gerileme var. Ortadoğu eksenine doğru kayıyor. Din, gelenek ve otoriter rejime, oraya doğru kayıyor. Bu bir tercihi de ortaya koyuyor. Atatürk yaptığı konuşmalarda bütün ülkelerle iyi ilişkiler kuracağını ifade etmişti."

En büyük sıkıntı PKK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türk Arap'sız yaşayamaz" sözlerini eleştiren Öymen, "Arap ülkelerine dönülürken unutulmaması gereken şu; son yıllarda Türkiye'nin en büyük sıkıntısı PKK terörüdür. Suriye'de güç buldu, şimdi Irak'ta yuvalandı. Biz, tabi Arap ülkelerle iyi ilişki kurmak isteriz, ama bunlar karşılıklıdır. Dostluk karşılıklı olur. Bu bizim hükümetin ideolojik eğilimini de yansıtıyor. Türkiye'nin ekseni Ortadoğu değerlerine kayıyor. Avrupa'dan, AB'den uzaklaşıyor" diye konuştu.

"BM'yi karşısına alırsınız"

Öymen, BM kararına uyulmaması halinde sürtüşme yaşanacağına dikkat çekerek, "Yaptırımlar sistemine uymazsanız, BM'yi karşınıza alırsınız. Türkiye ile BM arasında bir sürtüşme yaratacaktır. Siz ona uymuyorum derseniz, sizin üzerinizden bu yaptırımlar delinecektir. Bu da sıkıntı yaratacaktır. Türkiye uluslar arası toplumdan uzaklaşarak yalnızlığa mahkum edilecek, bu gelişmeler bunu gösteriyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler