"Kayısı çiftçinin yüzünü güldürecek"

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, geçen hafta itibariyle yaş kayısı sezonunun açıldığını belirterek, ''Ağustos ayında kayısı, altından daha kıymetli olacak'' dedi.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 10:48
Abone Ol google-news

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, yaş kayısının geçen haftadan beri pazardaki yerini aldığını ve 2-5 TL arasında alıcı bulduğunu söyledi.

Bu durumun kayısı üretimi yapanlar için yüz güldürücü olduğuna dikkati çeken Polatbaş, şunları kaydetti: ''Kayısı sezonunun açılmasıyla fiyatlar da belli oldu. Geçen yıl kurusu 2 TL'ye satılan kayısının bu yıl yaşı 2-5 TL arasında satılıyor. Taban fiyatın böyle seyretmesi vatandaş için yüz güldürücü. Yaklaşık 10 yıldan beri kayısı hak ettiği fiyattan satılmadı. Bu yıl üreticinin elinde kayısının olmaması, unutulan değerini ortaya çıkardı.''

Kayısının gelecek yıllarda hak etiği yeri bulacağına inandıklarını dile getiren Polatbaş, ürününü satmak isteyen üreticilerin acele etmemesi gerektiğini söyledi.

Polatbaş, şöyle devam etti: ''Kayısısını satacak üreticilerimizin acele etmesine gerek yok. Çünkü kayısı rekoltesi Tarım İl Müdürlüğümüzün açıkladığı gibi yüksek değil. Aksine çok düşük. Kayısı ihracatı başladığında bu durum daha da netlik kazanacak. Kayısının büyük para edeceğini söyleyebilirim. Ağustos ayında kayısı, altından daha kıymetli olacak. Don olayında zarar gören çiftçilerimize verilen destekle de gelecek yılın alt yapısı oluşturulacak. Ayaklar altında olan kayısı artık bir nebze rahatlayacak. Geçmiş yıllarda hayvanlara yedirilen ürünün kilosu 8 TL'ye kadar çıkacak.''

Bundan sonra fiyatı düşürmemek için çalışacaklarını belirten Polatbaş, ''Kaysının az olması kalitenin de artmasını sağlayacak. Üreticilerimiz, işçiliği az olan kayısısını en iyi şartlar da pazara çıkaracak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler