Kiraz festivali başladı

Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında Tekirdağ-Macar Dostluk Derneği tarafından düzenlenen 8. Macar Günü etkinlikleri çerçevesinde Macar Ressam Kalman Bezsedes resim sergisi açtı.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 12:54
Abone Ol google-news

Rakoçzi Müzesi önünde saygı duruşuyla başlayan etkinlikler, Türk ve Macar milli marşlarının okunmasıyla devam etti.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Macaristan'ın dostluğunun geçmişten günümüze kadar devam ettiğini söyledi.

Kemelek, ''Türk-Macar dostluğu uzun yıllara dayanmakla birlikte bugün de devam ediyor. Dostluğumuzu perçinleyen etkinliklerin devam etmesini diliyorum'' dedi.
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da Macaristan ile ilişkilere önem vermekle kalmadıklarını, desteklediklerini belirterek, "Rakoçzi ve Macar dostluğu, diğer tüm dostluklardan ayrıdır. Bunun için Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ) Macar Dili ve Edebiyatı Bölümünün kurulmasını diliyorum'' diye konuştu.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi İstvan Szabo, Tekirdağ'ın Macar değerlerine duyduğu saygıdan bahsederek, sergi açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Kemelek ve beraberindeki heyet, Macar ressam Kalman Bezsedes'in 1870-1893 dönemini kapsayan karakalem sergisini gezdi.

Büyükelçi Szabo'dan Vali Kemelek'e ziyaret

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Szabo, Macaristan'ın Kuveyt Büyükelçisi Hovari Sanos ve Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gyrenge Anddros ile birlikte Vali Kemelek'i makamında ziyaret etti. Tekirdağ hakkında Kemelek'ten bilgi alan Szoba, Türk ve Macar film yapımcılarının ortak film çekeceklerini söyledi.

Szabo, Kemelek'e Rakoçzi Müzesi'ne verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, ''Yapılacak ortak film ile Osmanlı ve Macar ilişkileri tüm dünyada ün kazanacak. Dostluğumuz, bu gibi etkinliklerin artmasına neden olacak'' dedi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Kemelek, Szabo'ya el yapımı Karacakılavuz dokuması hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler