Şehit pilot üstteğmen toprağa verildi

Giresun'dan Ankara'ya giderken Tokat'ta düşen Jandarma Genel Komutanlığına ait 'Skorsky' tipi helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç, memleketi Afyonkarahisar'da düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 12:29
Abone Ol google-news

Askeri uçak ile Ankara'dan Afyonkarahisar'a getirilen şehit üsteğmen Saraç'ın cenazesi, önce baba evine götürüldü. Burada annesi, babası eşi ve yakınları tarafından göz yaşları ile karşılanan Saraç'ın cenazesi, daha sonra İmaret Camisine getirildi.

Piyade Binbaşı Tuncay Timuçin, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, şehit üsteğmen Saraç'ın, ''vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını vermekten çekinmeyen, bayrağına kanları ile renk veren, adlarının taşlara, anılarının gönüllere kazındığı aziz şehitlerden biri olduğunu'' söyledi.

Şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç, İl Müftüsü Dursun Kaplan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Afyonkarahisar Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bület Aker ile çok sayıda subay, astsubay ve binlerce yurttaş katıldı.

Cenaze namazı sırasında başlayan sağanak yağış cemaate sıkıntılı anlar yaşatırken, şehit üsteğmen Saraç'ın babası ve eşine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Şehidin 4 yaşındaki kızı da olanlardan habersiz, babasının cenaze törenine katıldı.

Öte yandan helikopter kazasında Şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'nın cenazesi de bugün ikindi namazına müteakip Çay ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler