Pınar Akdağ son yolculuğuna uğurlandı

Osmaniye'de, terör örgütü mensuplarınca Kanlıgeçit Jandarma Karakol Komutanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Teğmen Cumhur Akdağ'ın eşi Pınar Akdağ, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 16:05
Abone Ol google-news

Osmaniye'de, terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Teğmen Cumhur Akdağ'ın eşi Pınar Akdağ için daha sonra Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende Cumhur ve Pınar Akdağ çiftinin düğünlerinde çekilen fotoğrafları yakınları tarafından taşındı.

Cumhur Akdağ, törene askeri tören kıyafetiyle katılarak, eşinin naaşının camiye getirildiği esnada cenazeye asker selamı verdi.

Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Valisi Cahit Kıraç, askeri erkan ile Akdağ ailesi ve yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un gönderdiği çelenkler cami avlusuna yerleştirildi.

Tören alanına gelen Orgeneral Başbuğ ve Orgeneral Işık, Teğmen Cumhur Akdağ ve anne Gülseren Ekmekçiler'e taziyede bulunarak bir süre sohbet etti.

Cenaze namazı öncesinde Orgeneral Bağbuğ'un eşi Sevil Başbuğ, Gülseren Ekmekçiler'in yanına oturarak, uzun süre elini tuttu, teselli etti.

İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan Türk bayrağına sarılı tabut, askeri araca konuldu. Aracın geçişi esnasında komutanlar ve cenazeye katılanlar naaşı selamladı.

Teğmen Cumhur Akdağ, naaşın geçişi esnasında yakasındaki eşinin fotoğrafının öpüp, elindeki karanfilleri tabutun üzerine attı.

Cenaze Buca Kaynaklar Mezarlığında toprağa verildi.

Törenin ardından Orgeneral Başbuğ gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler