Bombacı, BDP İlçe Başkanı'nın oğlu

İzmir'de dün ele geçirilen patlayıcı yüklü otomobille ilgili sürdürülen soruşturmada, eylem hazırlığındaki bombacının gözaltındaki BDP Buca İlçe Başkanı'nın oğlu 26 yaşındaki H.K. olduğu belirlenirken, firardaki zanlının yakalanması için operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 20:44
Abone Ol google-news

Buca'da otomobil bagajında 50 kiloyu aşkın plastik ve kimyasal patlayıcı ile uzaktan kumandalı patlatma düzeneğinin ele geçirilmesinin ardından soruşturmayı sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombacının 26 yaşındaki H.K. olduğunu tespit etti.

Gözaltındaki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Buca İlçe Başkanı A.K'nin oğlu olduğu öğrenilen H.K'nin 10 yıl önce terör örgütüne katıldığı, Irak'ın kuzeyindeki kamplarda bomba eğitimi aldığı ileri sürüldü. Zanlının firarda olduğu, yakalanması için operasyonların sürdürüldüğü, İzmir'deki resmi ve sivil ekiplere fotoğraflarının dağıtıldığı öğrenildi.

Polisin, istihbarat sonucu bomba yüklü aracın İzmir'e geldiğini belirleyerek yerini tespit ettiği, bir süre devam ettirilen takibin risk taşıması nedeniyle sona erdirerek bombacının gelmesi beklenmeden operasyona başlandığı bildirildi. Firardaki H.K'nin fotoğrafı basına da verildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nin bombalı eylem yapacağı yönündeki bilgiler ve istihbarat çalışmaları sonrası dün operasyon başlatmış, Buca Kaynaklar mevkisindeki bir restorana ait piknik alanına park halinde bırakılan 34 YK 2170 plakalı otomobilde, 50 kilogramı aşkın plastik patlayıcı ve kimyasal karışımdan oluşan tahrip gücü yüksek bomba ele geçirmişti.

Operasyon kapsamında BDP Buca İlçe Başkanı A.K'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış, 4'ü sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler