Skandal kayıtlar kurguymuş

Erzurum'da, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulamaya konulduğu iddiası doğrultusunda açılan davanın dosyasına giren ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun gizli tanık olduğu için öldürüldüğü iddiasının ortaya atıldığı kaydın bulunduğu CD'nin kurgu olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 08:01
Abone Ol google-news

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ve Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’le ilgili iddiaların yer aldığı CD’nin kurgu olduğu, Erzurum Başsavcı Vekili Taner Aksakal tarafından açıklandı.

Dava dosyasında yer alan CD’de gizli tanık Erzincan, cemaatin üst düzey sorumlusu olduğu anlaşılan bir kişi ve dava dosyasında müşteki (şikâyetçi) olarak ismi geçen, cemaate ait bir kolejin müdürlüğünü yapan Ahmet Demir’in konuşmaları yer alıyor. Konuşmaların, ortam dinlemesi yoluyla kayda alındığı belirtiliyor. Mahkeme kararıyla yapıldığı belirtilen kayıtta, tanık Erzincan, cemaat evlerine silah yerleştirmesi için kendisini zorlayan MİT görevlilerinin, bir helikopter kazasında ölen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun “gizli tanık” olduğu için öldürüldüğünü söylediklerini iddia ediyor.

Milliyet'in haberine göre konuşmalarda Cihaner’den, henüz hakkında dava açılmamış olmasına rağmen “yargılanan savcı” olarak bahsediliyor ve çeşitli suçlamalarda bulunuyordu. Kayıtta, gizli tanık Erzincan, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile görüştüğünü iddia ediyor. Emniyetin içinde Ergenekoncular olduğunu öne süren Erzincan, cemaat evlerinde kalan asker ve polislere komplo hazırlaması için kendisine 800 bin TL’lik çek verildiğini öne sürüyor.

 Davanın 10 Mayıs’ta yapılan duruşmasında özel yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, CD için şöyle konuştu:  “Kişinin (Ahmet Demir) tanık Erzincan’ın itirafları üzerine kendi imkânlarıyla yaptığı bir kayıt. Kişi, tanık Erzincan’ın bilgisi dahilinde, yani konuştukları delil olsun diye, sormuş, tanık Erzincan cevaplamış. Bu şekilde üç CD var.  Yani gizli kaydedilmesi söz konusu değil. Ne kadar delil olur tartışılır tabii.”

 
Tutanaklara yansıdı

Sadece ajans muhabirlerinin izlediği duruşmada CD ile ilgili olarak konuşan Başsavcı Vekili Aksakal’ın sözleri tutanaklara da yansıdı. Gizli tanık Erzincan’la bu görüşmeyi yapan Ahmet Demir, Cihaner’in Yargıtay’da yargılandığı davanın Erzurum’daki davayla birleştirilmesine karşı çıkmış, reddihâkim talebinde bulunup, talebin reddine yönelik karara itiraz ederek dosyanın Yargıtay’daki duruşma öncesinde Diyarbakır’a gönderilmesini sağlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler