Filistin yönetiminden yalanlama

Filistin yönetimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın devam etmesini istediği yolunda İsrail basınında çıkan haberi yalanladı.

Yayınlanma: 13.06.2010 - 16:41
Abone Ol google-news

Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, Filistin resmi haber ajansı Wafa'ya yaptığı açıklamada, Abbas'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinde, "barış sürecinin geleceği ile Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması gerektiği konusunu aynı ağırlıkta dile getirdiğini" söyledi.

Ebu Rudeyna, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukanın Arap ve uluslararası liderlerle de müzakere edildiğini, Gazze'ye yardım gemilerine yönelik İsrail saldırısından sonra uluslararası toplumun ortaya çıkan atmosferden yararlanmaya çalıştığını kaydetti.

Açıklamada, "Abbas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukanın tümüyle ve hiçbir önkoşula bağlı olmaksızın kaldırılmasını, dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerde de dile getirmiştir" denildi.

Abbas'a ABD ziyaretinde eşlik eden Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat'ın da bu haberi yalanladığına işaret edilen açıklamada, Erekat'ın "bu tür haberlerin gerçekleri çarpıtmaya yönelik bir diğer dezenformasyon girişimi olduğu ve İsrail'in Gazze'deki yasadışı ve gayrı insani ablukayı kaldırma sorumluluğunu saptırmayı amaçladığını" söylediği aktarıldı.

Filistinli Başmüzakereci Erekat'ın, "saçma ve aslı astarı bulunmayan" olarak tanımladığı haberin güvenilir bir kaynaktan yoksun olduğunu ve sorumsuzca yayımlandığını söylediği belirtildi.

Açıklamaya göre Erekat, "Hamas bölgeyi kontrol altına almadan önce Gazze abluka altına alınmıştır ve yasadışı ablukanın Hamas'la bir ilgisi yoktur. İsrail bu hukuk dışı ablukayı sona erdirmelidir" dedi.

Saib Erekat, İsrail'in uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekirken, insani yardım amaçlı gemilerinin Gazze'ye ulaşmasını engellediğini ve milyonlarca masum sivili topluca cezalandırdığını vurguladı.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, bugünkü haberinde, Abbas'ın Obama ile yaptığı görüşme sırasında, Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın Hamas için bir zafer olarak algılanmasına meydan vermeyecek şekilde, çok dikkatli ve aşama aşama hafifletilmesi gerektiğini söylediğini öne sürmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler