İran'ın şartları

ABD'yi "büyük şeytan" olarak nitelendiren İran, şatlarının kabul edilmesi halinde ABD'yle doğrudan müzakerelere başlayabileceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın basın danışmanı Mehdi Kalhor, ABD'nin, bölgedeki işgalci güçlerini çekmesi ve siyonist İsrail rejimini desteklemekten vazgeçmesi durumunda doğrudan müzakerelere başlayabileceklerini belirtti.

Yayınlanma: 12.10.2008 - 08:51
Abone Ol google-news

İran-ABD ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulunan, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın basın danışmanı Mehdi Kalhor, İran'ın öne sürdüğü şartların ABD tarafından kabulü halinde İran'ın müzakerekelere başlayabileceklerini açıkladı.  Kalhor, yaptığı açıklamda, "Doğrudan müzakerelere ve ilişki kurmaya ihtiyacı olan İran değil, ABD'dir" dedi ve, "Washington yönetimiyle yeniden diplomatik ilişkiye bugün her zamankinden daha az ihtiyaç duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Kalhor, "Şatlarının kabul edilmemesi ve ABD'nin İran'a karşı politikalarında değişikliğe gitmemesi durumunda müzakerelere başlamanın siyasi ahmaklık olacağını" söyledi.

İranlı üst düzey yetkililerin, "Washington yönetimi ile ön koşulsuz görüşmelere hazır oldukları" yönündeki açıklamaları basında yer almıştı.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Partinin adayı Barack Obama, seçilmesi halinde İran ile nükleer enerji konusunda doğrudan müzakerelere başlanılabileceğini açıklamıştı.

ABD, İran'ı "şer üçgeninin bir parçası" olarak nitelerken, İran ABD'yi, "büyük şeytan" olarak niteliyor.

İran ve ABD arasında yaklaşık 30 yıldır doğrudan diplomatik ilişki bulunmuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler