Sarıgül seçime HYP ile gidecek

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, 26 Haziran'da partiyi kuracaklarını açıkladı, ancak seçime Halkın Yükseliş Partisi (HYP) ile gidilmesi planlanıyor.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 06:53
Abone Ol google-news

Siyasi Partiler Kanunu'na göre, siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunması şart. TDH'da, erken ya da bir baskın seçim ihtimalinde seçimlere Yaşar Nuri Öztürk'ün kurduğu HYP ile gitmeyi düşünüyor.

HYP hazır

TDH'ya destek veren eski milletvekillerinden İsmail Değerli, "Seçime girebilmek için kongreleri yapmanız lazım. Erken seçimde kongrelerin yapılması yetişmeyebilir. Partimizi kurarız, ama o durumda Halkın Yükseliş Partisi hazır. Baskın bir seçimde de elimizde Halkın Yükseliş Partisi var. HYP ile bir araya gelir ve seçime gideriz" dedi.

Değişim Partisi 

TDH'nın içinde yer alan eski bakanlardan Onur Kumbaracıbaşı da, partinin ismi konusunda, "Değişim Partisi ya da Türkiye Değişim Hareketi olabilir. İlla partinin sonunda 'parti' denmesine gerek yok" değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler